Ik kan niet meer stil zijn

Door codebeat op dinsdag 16 maart 2021 15:01 - Reacties (100)
Categorie: realisme, Views: 9.952

Ik kan ook niet meer stil zijn, ben de vernedering, het gedraai, getier, éénrichtingsverkeer en wegkijken van juiste informatie (van politici en media) zo zat dat ik niet meer stil wil zijn. Continue dezelfde manipulatieve éénrichtingsverkeer angstrotzooi op TV/ Internet en nul objectiviteit en realiteitszin.

We zitten nu (nog steeds) in een crisis dankzij beleid, niet vanwege een virus. Dat virus kan niet nadenken en beslissingen nemen maar mensen wel. "Het komt door het virus" zei een politicus van de leidende partij, nee, nee, dat kan niet. Het komt door wegkijken, uitsluitend vasthouden aan één bron van informatie, foutieve prognoses en daardoor foutieve beslissingen en daarna vastzitten in eigen leugens.

Nooit eens toegeven dat je het als politicus fout ziet dus wat krijg je dan, stug doorgaan om te voorkomen dat je kop eraf rolt, om eigen afgaan te voorkomen. Iedereen die het anders ziet, ter discussie stelt of met betere informatie komt wordt weggedrukt. Voor wie zitten die mensen daar in Den Haag eigenlijk, voor zichzelf en hun belangen? Eigenlijk is dit misselijkmakende gedrag uitstel van executie, die kop gaat vroeg of laat toch wel rollen en die schadeclaims door mismanagement die komen er ook wel. Kwestie van tijd.

Alleen, het is zo zonde van de tijd, frustratie en schade dat het heeft opgeleverd, de zinloosheid door wegkijken van de realiteit om stompzinnig beleid valide te verklaren. Totaal niet nodig als kijkt naar de cijfers (dat zijn toch geen pandemiewaardige cijfers - common), het verloop, de eigenschappen van het virus en de seizoensgebondenheid zoals de griep. We weten inmiddels dat het niet zo virulent is als eerder werd aangenomen, het is zeker geen Ebola! Het lijkt meer op een zware griep, 98% van de bevolking heeft er geen last van. Cijfers van Van Dissel laten dat ook zien, tevens het corona dashbord laat het zien. De aantallen zijn peanuts op een bevolking van bijna 18 miljoen mensen. Mogen mensen nog wel dood gaan of moet dat risico van het leven ter aller tijden voorkomen worden? Wat is dit voor waanzin?

Vaak vraag ik mij af wat deze beleidsmakers, ministers, volksvertegenwoordigers bezielt en hoe het mogelijk is dat zo iemand daar zit. Geen enkele affiniteit met waar ze over moeten beslissen, een trekpop dat af en toe wat onzin uitkraamt. "ik denk dat...." dat is niet genoeg! Opvallend is ook de negativiteit en angstaanpraterij en totaal geen geruststelling. Verkeerde personen in een verkeerde positie, horen daar helemaal niet te zitten, kunnen niet leiden. Zitten daar niet voor ons, het volk. Als je echt een leider bent dan bekijk je alle mogelijkheden, ga je kijken wat de beste oplossing is en hoor je iedereen. Dat is niet gebeurd, sterker nog, alle tegengeluid wordt systematisch de kop ingedrukt.

Dit circus lijkt heel erg op de werkwijze bij de Mexicaanse Griep (2009), inclusief de hoofdrolspeler de WHO, de vaccinatieplicht, RIVM Ab Osterhaus op TV, dezelfde pandemie bullshit alleen dan nu wat beter georganiseerd. Echt, als je terugkijkt, exact hetzelfde. Hetzelfde doel, een vaccinatieafhankelijkheid. Erfenis hiervan: Omstreden griepprik (nooit bewezen of deze echt werkt) en gevaccineerde personen die ongeneselijk ziek zijn geworden van één type vaccin (schadeclaims 2018).

Dit circus moet echt stoppen. Parlementair en strafrechtelijk onderzoek, voor het tribunaal ermee. Weet waarop je stemt dit jaar, dit moet stoppen.

-------------------------------------------------------------------


Update 18-03-2021: Een reactie op alle reacties:
Ik heb even gewacht met reageren want had al verwacht dat er weer een bulk aan repeterende niet/slecht (volledig) geïnformeerd zijnde reacties zouden komen. Aantal zeer goede reacties waarvoor dank. Het is ongeveer hetzelfde repeterende eenzijdige beïnvloede nageroep dat ziet bij bijvoorbeeld de corona app. Je mag het over de techniek hebben, hoe mooi het allemaal is, het gebruik e.d. maar je mag het niet hebben over de data, de gevolgen en uiteindelijk het nut. Je mag vragen "hoe" maar het "waarom" daar mag je niet naar vragen. Het is een simpel gegeven dat als de data niet deugt/klopt (bijvoorbeeld PCR uitslagen gebruiken als besmetting/besmettelijk), je fout begint, je helemaal niets aan het instrument hebt ook al is het nog zo mooi bedacht en ontworpen. Dat is kwalijk, zeker in deze situatie omdat de consequenties enorm zijn.

In de loop der tijd is er al gemorreld aan verschillende parameters zoals dat van de PCR-test (cycli verhoogt), de IFR (verlaagd) dat de data zeer onbetrouwbaar maakt. De PCR-test geeft niet aan of je ziek bent, ziek zal worden, besmettelijk bent. Het zegt alleen dat je mogelijk het virus bij je draagt, hetzij actief of non-actief. Mogelijk, omdat het ook mogelijk is dat het om een fout-positief gaat. Om aan te tonen dat je het echt hebt en het virus 'leeft', is een bloedonderzoek (zie website RIVM) nodig alleen de cijfers die naar buiten komen zijn positieve PCR-test uitslagen aangeduid als besmetting en zonder zo'n aanvullend bloedonderzoek. Die besmettingcijfers zeggen nog niet zo heel veel als er geen bloedonderzoek is gedaan. Maar vele maatregelingen zijn wel gebaseerd op deze positieve PCR-test 'besmettingscijfers'. Vele mensen kunnen het al hebben gehad, bij zich dragen en niet ziek zijn maar toch positief worden bevonden. Hoe meer je test, hoe meer je zal vinden. We zijn laat gaan testen dus er zal steeds meer gevonden worden, het is achter de feiten aanlopen. De vraag is, zijn die mensen ziek of worden ze ziek? Het blijkt dat minimaal 98% rondloopt zonder of met wellicht milde klachten. Is dat erg? Nee.

Daarom snap ik ook niet dat de focus ligt op besmetting/verspreiding met behulp van halfbakken positieve PCR-test 'besmettingscijfers', dat is niet correct en de gevolgen van beleid zijn enorm schadelijk! I.p.v. focus te leggen op een succesvolle behandeling van COVID wordt de focus gelegd op voorkoming van verspreiding en een vaccin dat de verspreiding niet zal voorkomen. Hoe krom wil je het hebben? Het vaccin kan ook niet 100% voorkomen dat je het krijgt en je blijft besmettelijk als je het hebt/krijgt of bij je draagt en niet ziek bent. Daarom moet dan iedereen worden gevaccineerd, ook als je er geen last van hebt? Besmettingen gaan we niet tegen en de extreme maatregelingen helpen daar ook niet bij. Sterker nog, het afschermen kan ons zwakker maken, laat ons immuunsysteem het werk doen! Zo gaat dat bij de griep ook want wat blijkt, het 'nieuwe' virus heeft een IFR van 0,23% dat overeenkomt met een zware heftige griep. Alles lijkt op de griep, het verloop, de symptomen, seizoensgebondenheid alleen behoorlijk venijnig maar dat kan griep ook zijn. Het treft de zwakkeren met bepaalde eigenschappen, onderliggende aandoening, dat is bij de griep niet anders. Dat blijkt ook uit de wekelijkse rapport van het RIVM waarbij het aantal doden onder de 70 met COVID zonder onderliggende aandoening extreem laag is, slechts 10% van de pak um beet 1287 doden. Waar gaat dit over?!?!?

Wat ze proberen te bereiken is een vaccinatiemaatschappij, full-control, waarbij het natuurlijke immuunsysteem wordt 'uitgeschakeld' (mogelijkheid ontnemen natuurlijke weerstand op te bouwen - immuunsysteem ontnemen te 'leren' en te herkennen) en beleidsmakers en big farma bepaald hoe gezond je blijft door weer een prikje te halen. Geloof niet dat dit de oplossing is en dat we daar naartoe moeten. Daarom haalde ik ook de Mexicaanse griep uit 2009 aan, dat de eerste poging was zo'n vaccinatiemaatschappij te introduceren. Dat is toen mislukt, een te zwak virus. Wederom de WHO, verkeerde inschatting ernst van het virus, was toen ook gelijk aan Ebola maar bleek niet te kloppen. Zoek het maar terug en vergelijk, exact dezelfde werkwijze, exact dezelfde bullshit, dezelfde physische terreur.

Data gaat als een rode draad door het hele COVID circus, daar zijn alle maatregelingen op gestoeld alleen niet alle maatregelingen. De meeste maatregelingen zijn/kunnen niet medisch worden onderbouwd, zoals de avondklok, de lockdown, mondkapjes. e.d. Zelfs na twee weken na het invoeren gingen de cijfers omhoog! Je hoort ook hier weer zeggen dat de cijfers zo laag zijn door de maatregelingen. Dat is simpelweg niet te bewijzen omdat we het niet over kunnen doen, er is simpelweg geen vergelijkingsmateriaal. Je kunt niet bewijzen dat het wél gewerkt heeft en kunt ook niet bewijzen dat het niet gewerkt heeft. Dan zouden we alles opnieuw moeten doen zonder maatregelingen, dat gaat niet. Alleen, zijn er wel aanwijzingen waaruit blijkt dat landen zonder (extreme) maatregelingen nauwelijks verschil laten zien. Of de maatregelingen hebben gewerkt is daarom wél discutabel, zeker de extreme maatregelingen.

Een nee, dit is geen complotdenken - sla daarmee de discussie niet dood! De informatie is allemaal vrij beschikbaar alleen je moet er wel naar op zoek gaan! Zet die brainwash TV en nieuws uit en ga zelf op zoek en ga zelf nadenken. Dat is pas gezond. Ik laat het hier even bij.

-------------------------------------------------------------------

Voorbeeld van weekelijksrapport eerder gemaakt, voor een update download zelf de nieuwe, zoek maar.


-------------------------------------------------------------------


Update 19-03-2021: Verklaring Jaap van Dissel RIVM/OMT 10-03-2021:

Koste even wat moeite dit fragment te bemachtigen omdat deze video door YouTube is verwijderd. Moet er even bij vermelden, van een politiek account, kijk maar naar het logo in de video. Het heegft zelfs een politiek tintje! Blijkbaar is het erg gevoelig allemaal, mag niet worden getoond, niemand mag/veel mogen dit niet weten. Een verklaring van Jaap van Dissel RIVM/OMT over de IFR Corona vs Influenza (de normale griep) van ruim een week geleden. Voor de verkiezingen van internet gehaald.

Korte samenvatting in één afbeelding:


Verwijderde Video (van politiek account), fragment 10-03-2021:
Verklaring Jaap van Dissel RIVM/OMT IFR Corona vs Griep

Het blijkt dat de IFR van Corona nauwelijks afwijkt of zelfs overeenkomt met dat van Influenza. Dit is de nieuwe griep. RIVM/OMT expert Van Dissel zegt het, wat valt daar nog tegen in te brengen? Daar doen we het dus allemaal voor, daarom zitten we in lockdown, muilkorf op, avondklok, brengen we psychische schade toe aan volwassenen, kinderen, ouderen..... Vernietigen we alle kleine ondernemers, ontwrichten we de hele samenleving en moeten we aan een vaccin.....schade van heb ik jou daar om ......? OM WAT!?!?!? Voor de volksgezondheid? Is het werkelijk? Nee, dit gaat over héél wat anders.

Wat ik al eerder heb aangegeven, dit is vergelijkbaar met de situatie rondom de Mexicaanse griep. Géén scheet als de Mexicaanse griep maar vergelijkbaar met een zware griep. In 2018-2019 noemde we zoiets een griep-epedemie, toen lagen de ziekenhuizen ook vol. Niets 'bijzonders' aan de hand waarbij de WHO wederom een inschattingsfout heeft gemaakt, het is geen Ebola! Dat zou dan de tweede keer zijn. De WHO heeft het bijgesteld maar de rest niet.

En ja, elk jaar gaan mensen dood, ook aan de griep (of met griep (en een aandoening) dat het laatste zetje geeft) alleen nu niet de griep want alles is Corona! Dat blijkt dus onze nieuwe griep te zijn, de expert geeft dat zelf aan.

Een zware griep krijgen is niet leuk, Corona - de nieuwe griep - krijgen is ook niet leuk maar niet zo ernstig dat daarvoor het hele land op slot moet, aan gruzelementen gaat en iedereen aan het vaccin moet. Dit is een HOAX mensen, we worden voor de gek gehouden en wel voor de tweede keer waarbij vele de eerste keer niet meer kunnen herinneren. We moeten boeten voor politici die het tandvlees niet durven te laten zien. Bescherm de zwakkeren en laat iedereen weer vrij! Stop deze onzin, nu. Nu!

Volgende: The right side won 21-03 The right side won
Volgende: Ziggo en het verkeerde boetekleed 06-'20 Ziggo en het verkeerde boetekleed

Reacties


Door Tweakers user Dooievriend, dinsdag 16 maart 2021 15:52

1% van alle besmette gevallen gaat dood. Zonder maatregelen raakt vroeg of laat iedereen besmet. Dat zijn 180.000 inwoners van Nederland, meer dan er aan alle andere oorzaken bij elkaar sterven elk jaar. Ga jij ze begraven?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 maart 2021 15:54]


Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 16 maart 2021 15:58

"Buiten is de kans op besmetting bijna nul".


Weet je wat moet stoppen? Die kleine groep kleuters die lastige dingen niet kunnen accepteren, en dan net gaat doen alsof zij de grootste groep zijn.

Nee, jullie zijn de (zeer luide) minderheid, waarvoor de rest van Nederland zich schaamt.
Er is geen tegengeluid, er zijn een aantal raspopulisten die de ontevreden kant van Nederland prachtig weten te bespelen. You're being played.

Door Tweakers user kelwin123, dinsdag 16 maart 2021 16:10

Coronafascisme gaat helaas nog even door. Mensen die zo nodig hiervoor zijn: uitkijken als ik jullie was. Mensen als julie werden aan het einde van WO2 publiekelijk kaalgeschoren en dat kan ik zeer goed begrijpen.

Door Tweakers user Blokker_1999, dinsdag 16 maart 2021 16:17

Geen enkele affiniteit met waar ze over moeten beslissen
En dan vraag ik mij af: welke affiniteit heeft codebeat met virussen? Met het beheersen van een pandemie? Hoe breed is zijn/haar blikveld?

Hoe zou codebeat het beter hebben aangepakt dan de huidige regering? Welke maatregelen zouden anders zijn genomen zodat het aantal slachtoffers kleiner zou zijn? En dan bedoel ik met slachtoffers een zo breed mogelijke definitie, niet enkel zij die ziek worden van het virus, maar ook zij die moeite hebben met de isolatie die we meemaken.

Kritiek geven vanuit je eigen leefwereld is enorm eenvoudig, maar haalbare oplossingen voorstellen, dat is even iets anders.

Stellen dat 98% van de bevolking er geen last van heeft is trouwens ook niet correct. Het klopt dat slechts 2% wordt opgenomen in het ziekenhuis, maar dat zijn dan ook mensen met de ernstigste klachten. Maar stel je even voor 2% van Nederland, dan spreken we over een 350 000 mensen, Laat je dit virus los op de bevolking zonder enige vorm van controle dan wordt het virus op enkele weken verspreid over heel die bevolking. Dan heb je 350 000 mensen die op enkele weken tijd allemaal in het ziekenhuis gaan belanden waarvan een kwart op intensieve zorgen. Enig idee hoeveel ziekenhuisbedden er in Nederland zijn?

Als je ze allemaal kunt gebruiken zijn dat er een 37 000 waarvan 2000 op intensieve zorgen. En dat is dus veel te weinig, dat kunnen die ziekenhuizen nooit aan. Zonder de juiste medische zorgen zal een groot deel van die 350 000 mensen het niet overleven, en van hen die het wel overleven zal een significant deel nog jaren lang last hebben van de ziekte.

Wil jij dus zeggen dat die 2% zo erg niet is, denk dan nog eens even na zou ik zeggen. Het gaat om heel veel mensen, mogelijks ook jezelf of naasten van jezelf. En niet enkel die 2%. Er is op dit moment enorm veel zorg die uitgesteld worden. Mensen bij wie nu uitgestelde diagnoses komen, uitgestelde behandelingen komen waardoor behandellingen zwaarder worden voor die mensen, langer duren of in sommige gevallen iets wat perfect te behandellen was nu terminaal is geworden.

Dat jij de maatregelen onzinnig vind komt vanuit je eigen leefwereld en het idee dat jij nu moeite hebt met iets waarvan jij denkt dat het je niet zal treffen. Iets wat je evenwel niet met enige zekerheid kunt zeggen daar er ook perfect gezonde, jonge mensen in het ziekenhuis en op intensieve zorgen belanden met COVID-19.

Denk dus even na over het meer dan half miljoen mensen die je de put gaat instampen wanneer je gaat zeggen: schaf alle maatregelen maar af en laat ons terugkeren naar hoe het voor Coroan was.

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 16 maart 2021 16:17

kelwin123 schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 16:10:
Coronafascisme gaat helaas nog even door. Mensen die zo nodig hiervoor zijn: uitkijken als ik jullie was. Mensen als julie werden aan het einde van WO2 publiekelijk kaalgeschoren en dat kan ik zeer goed begrijpen.
Juist...
Duidelijk dat er onder de VVD te veel is bezuinigd op de GGZ

Door Tweakers user kelwin123, dinsdag 16 maart 2021 16:21

Jeroenneman schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 16:17:
[...]

Juist...
Duidelijk dat er onder de VVD te veel is bezuinigd op de GGZ
Toevoeging: ik zal niet de persoon zijn die anderen iets aan zal doen. Iemand die wel alles kwijt is geraakt misschien wel*

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 16 maart 2021 17:22

kelwin123 schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 16:21:
[...]


Toevoeging: ik zal niet de persoon zijn die anderen iets aan zal doen. Iemand die wel alles kwijt is geraakt misschien wel*
En dan is het opeens goed? Als je "alles" kwijtraakt, dan doe je iets fout. Ondernemers worden gesteund, bedrijven kunnen steun aanvragen voor het doorbetalen van lonen. Weet je wie "alles" kwijtraakt? Iemand die zijn vrouw/man/moeder/vader/kind kwijtraakt, doordat een of andere randdebiel moest zuipen in de kroeg. Die vervolgens toch gewoon met een hoestje naar een publieke plek gaat zonder mondkapje, en geen afstand houdt, omdat het hem allemaal niet uitmaakt.

Door Tweakers user Dooievriend, dinsdag 16 maart 2021 20:13

kelwin123 schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 16:10:
Coronafascisme gaat helaas nog even door. Mensen die zo nodig hiervoor zijn: uitkijken als ik jullie was. Mensen als julie werden aan het einde van WO2 publiekelijk kaalgeschoren en dat kan ik zeer goed begrijpen.
Om eerlijk te zijn: een bezoekje aan de kapper kijk ik wel naar uit zo op het einde van de pandemie :+

Door Tweakers user Dennis013, dinsdag 16 maart 2021 21:25

ja, het is waar dat de zaak een beetje aangedikt moet worden door de overheid. Anders volgt niemand enige hygiene maatregelen. Ik ben zelf ook erg boos over sommige maatregelen, maar aan de andere kant is ook het erg gevaarlijk om zo maar wat cijfers te noemen die nergens op slaan.

Door Tweakers user IStealYourGun, dinsdag 16 maart 2021 22:00

Bij een zware griep worden geen oversterfte records gebroken en dat ondanks de maatregelen.

https://www.vrt.be/vrtnws...emie-bekijk-hier-hoeveel/

Door Tweakers user TheZenMeister, woensdag 17 maart 2021 06:42

Jeroenneman schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 17:22:
[...]


En dan is het opeens goed? Als je "alles" kwijtraakt, dan doe je iets fout. Ondernemers worden gesteund, bedrijven kunnen steun aanvragen voor het doorbetalen van lonen. Weet je wie "alles" kwijtraakt? Iemand die zijn vrouw/man/moeder/vader/kind kwijtraakt, doordat een of andere randdebiel moest zuipen in de kroeg. Die vervolgens toch gewoon met een hoestje naar een publieke plek gaat zonder mondkapje, en geen afstand houdt, omdat het hem allemaal niet uitmaakt.
Hou toch op met deze drogreden. Het mondkapje heeft bewezen een negatief effect op het aantal besmettingen. Daarnaast zijn er een tal van redenen waarom het absoluut waanzin is om dit te dragen.
Ten eerste de plicht is gekomen niet vanwege een medisch argument maar een politiek argument wat de topicstarter al aanhaalde. Politici willen hun kop niet kwijt. Rioolmedia zoals nu.nl berichte constant dat Nlers wel de plicht willen. Groot gedeelte wil een mondkapjesplicht!
Dat kan je niet negeren als politicus. Populisme pur sang. En jawel, van VVD,D66,CDA en dat andere flutpartijtje.
Daarnaast is het onmogelijk om een dergelijk muilkorfje op een dusdanige manier te gebruiken dat het hygienisch is. Zelfs mijn vriendin in die werkt in het ziekenhuis op de covidafdeling deelt deze mening. Ze heeft nu een tweede schimmelinfectie opgelopen in haar longen. Dat in het ziekenhuis.
Daarnaast lees ik dat wel 1% van de mensen overleidt aan covid. Dat is pertinent onjuist. Slechts 0,25% van de mensen belanden op de IC. De IFR ligt wereldwijd op 0,23%
Wereldwijd. Dat is ook inclusief India waar mensen ontzettend smerig leven. 0,23%. Het is een zware griep. Ik heb het zelf onder de leden gehad en was twee dagen "ziek" en ging weer over op de orde van de dag. Slechts twee dagen. Gezondeten en veel sporten doet wonderen. Dat zie je ook aan de IC opnames. 60+ dik en ongezond.

Kom uit de angstpsychose, lees de RIVM cijfers en denk eens na. Mijn Opa heeft eigenhandig NSBers, Hitler Jugend etc de vernieling in geholpen. Naar het oostfront gestuurd en de meest nare dingen meegemaakt aldaar.. Te werk gesteld in Jena bij Zeiss en wij zeuren over een zware griep met een IFR van 0,23%. Word wakker en realiseer wat voor waanzin dit is.
Waanzin, totale waanzin. De Grondwet is in een jaar de vernieling geholpen. Hitler en Geobbels is dat zelfs niet in een jaar tijd gelukt terwijl Duitsland totaal in de afgrond lag na de 1e wereldoorlog en een tweede invasie in 20er jaren door de Fransen en Belgen.

Ik hoop van harte dat mensen wakker worden en zich gaan realiseren waar we naar toe gaan of eigenlijk al inzitten en dat is in een facistische staat waar enkel een mening mag: Corona is HEEEL erg en je MOET het erg vinden en je MOET de cijfers van het RIVM en OMT voor waar aannemen.
Op nu.nl een kop; Meer positieve testen!!!! Zorgelijke situatie!!!
Verklaring: Er zijn gewoon meer mensen getest en het percentage positief getesten is zelfs naar beneden gegaan.

Het volgende wat ik schrijf kan je misschien overslaan: Maar gezien hoe makkelijk mensen alles opgeven vind ik het ontzettend jammer dat het Sars-Cov2 virus geen Ebola door de lucht is met een IFR van 30 tot 70%. Ik vind dat wij dit leven absoluut niet waard zijn door een gebrek aan vechtlust en pure angst. Ja, van mij mag echt 70% van alle Nederlanders de pijp uit. Lafaarden.

Door Tweakers user mux, woensdag 17 maart 2021 07:02

En dit is waarom codebeat, TheZenMeister, enz. op tweakblogs comments aan het plaatsen zijn en geen regeringsbeleid maken ;-)

Door Tweakers user TheZenMeister, woensdag 17 maart 2021 07:05

mux schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 07:02:
En dit is waarom codebeat, TheZenMeister, enz. op tweakblogs comments aan het plaatsen zijn en geen regeringsbeleid maken ;-)
https://www.bol.com/nl/p/...mtMHw.2_9.12.ProductTitle

Wellicht goed voor je ontwikkeling en kritisch denkvermogen.

Door Tweakers user TheOmen, woensdag 17 maart 2021 07:48

Jemig TheZenMeister, je doet je nick geen eer aan....

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 17 maart 2021 08:45

Heb jij al een exemplaar besteld? Ik zie dat het bij jou namelijk met beide nogal droevig gesteld is.

In je relaas staan nogal wat dingen die op z'n zachts gezegd een beetje "unhinged" overkomen.

Ik vind dat wij dit leven absoluut niet waard zijn door een gebrek aan vechtlust en pure angst. Ja, van mij mag echt 70% van alle Nederlanders de pijp uit. Lafaarden.
Jij eerst?

Mijn Opa heeft eigenhandig NSBers, Hitler Jugend etc de vernieling in geholpen.
Fijn. Wat hebben we hier nu precies aan?

De Grondwet is in een jaar de vernieling geholpen.
Oh echt? Wat is er precies vernield aan de Grondwet? Stond Grapperhaus al naast je bed om je te injecteren? Ben je op een trein gezet?

Daarnaast is het onmogelijk om een dergelijk muilkorfje op een dusdanige manier te gebruiken dat het hygienisch is. Zelfs mijn vriendin in die werkt in het ziekenhuis op de covidafdeling deelt deze mening. Ze heeft nu een tweede schimmelinfectie opgelopen in haar longen. Dat in het ziekenhuis.
Heb je wel eens in de spiegel gekeken hoe lang je neus nu al is? 100 euro dat je A. Geen vriendin hebt, B. niemand kent die in een ziekenhuis werkt, C. die mensen sowieso geen schimmelinfectie oplopen van een mondmasker. (ja, echt, het heet een mondmasker. Muilkorven zijn die dingen die we honden geven, maar misschien is het bij jou ook wel toepasselijk. Dergelijke onzin kun je namelijk alleen uitkramen als je ook een flinke portie hondsdolheid hebt).


En nu snel op je Grote Leider Thierry stemmen hé! Die belooft je weer vrijheid, en zal na de verkiezingen vooral niet weer snel achter z'n piano kruipen om stilletjes in z'n kamertje lavendel te snuiven, en zich af en toe belachelijk te maken door een speech in het Latijn te geven voor de kamer.

Door Tweakers user Seriph, woensdag 17 maart 2021 09:16

Ik heb corona gehad. Als ik de mensen om mij heen hoor ben ik er redelijk doorheen gerold. In eerste instantie lijkt het inderdaad op een zware griep. Twee weken verder ben ik nog steeds moe, is mijn conditie zwaar beneden peil en is mijn concentratie vermogen nog steeds niet op niveau. Ik ben herstellende maar het gaat langzaam. Ik heb het gekregen van mijn vrouw aangezien die in de supermarkt werkt. Daar werd met handen en voeten getreden met de corona regelgeving dus dat was erop wachten dat het daar zou uitbreken.

Ik wens dit niemand toe. Ik zal vooraan in de rij gaan staan zodra ik gevaccineerd mag worden. Ja ook voor Astra Zenica. Denk niet te licht over dit "griepje". Ik zal ook de laatste zijn die mijn mondkapje af gaat doen. Misschien doe ik hem in de supermarkt en andere grote publieke ruimtes wel helemaal nooit meer af.

De nu zo verguisde verstikkende maatregelen hebben we aan mensen als jou te danken. Die zich niet aan de adviezen houden. Die te beroerd zijn om een mondkapje te dragen ook al is het niet onomstotelijk bewezen dat deze werken gewoon omdat gevraagd wordt en het misschien wel werkt. Die toch een feestje op terras maken ondanks dat wordt gevraagd om bij je eigen tafeltje te zitten want we willen niet te veel verspreiding. Die toch bij elkaar op de bank kruipen voor Ajax-Feyenoord met zijn tienen want dat is gezellig ondanks dat er aanwijzingen zijn dat veel besmettingen ook thuis worden opgelopen. Die toch met grote groepen buiten gaan sporten want buiten kan je het niet krijgen. Die toch een kleedje in het vondelpark uitspreiden want het zonnetje schijnt en dan moeten we een proseccotje drinken met onze vrienden. We zitten al zo lang binnen. Die de kapper een extraatje geven als die thuis even de uitgroei komt bijkleuren want als je haar maar goed zit.

Door Tweakers user Hann1BaL, woensdag 17 maart 2021 09:21

Buiten wat mensen al terecht hebben gezegd, wordt er blijkbaar door de tegenstanders van de maatregelen aan 1 simpel feit voorbij gegaan:

Ze refereren aan de cijfers en stellen dat het wel meevalt, maar vergeten compleet dat de cijfers zo zijn OMDAT we maatregelen hebben. Er zijn genoeg landen in de wereld waar de maatregelen later of helemaal niet zijn ingevoerd en daar is het nu 1 groot drama. Verdiep je eens in Brazilie bijvoorbeeld.

Daarnaast wordt er vooral gedaan alsof er iemand baat heeft bij de maatregelen BUITEN COVID-19. Niemand heeft wat aan de maatregelen behalve dan voor de bestrijding van de pandemie. Die rare complotgedachten hebben 1 heel groot probleem: Wat is het motief voor het complot? Iedereen verliest...

Alleen we zullen maar even moeten om er doorheen te komen, hoe vervelend dat voor iedereen ook is.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 maart 2021 09:21]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 17 maart 2021 09:35

TheZenMeister schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 06:42:
[...]


Hou toch op met deze drogreden.
Maar wel vinden dat jouw n=1 ervaring voldoende is om jouw mening boven die van anderen te klasseren. Want ik lees hier verder niets dat echt goed onderbouwd is.
Het mondkapje heeft bewezen een negatief effect op het aantal besmettingen. Daarnaast zijn er een tal van redenen waarom het absoluut waanzin is om dit te dragen.
Bronnen aub. Ik wil geloven dat het niet correct gebruiken van een mondkapje het risico verhoogd, maar om dan in 1 keer te stellen dat er door die mondkapjes net meer besmettingen zijn gaat direct naar hetr andere uiterste
Ten eerste de plicht is gekomen niet vanwege een medisch argument maar een politiek argument wat de topicstarter al aanhaalde. Politici willen hun kop niet kwijt. Rioolmedia zoals nu.nl berichte constant dat Nlers wel de plicht willen. Groot gedeelte wil een mondkapjesplicht!
Dat kan je niet negeren als politicus. Populisme pur sang. En jawel, van VVD,D66,CDA en dat andere flutpartijtje.
En toch zijn de verplichtingen in vele landen er pas gekomen nadat de WHO zijn advies had bijgesteld.
Daarnaast is het onmogelijk om een dergelijk muilkorfje op een dusdanige manier te gebruiken dat het hygienisch is.
Het is perfect mogelijk, anders zou de medische wereld ze zelf niet al decennia gebruiken. Maar je moet ze wel goed gebruiken. Mondkapjes voor eenmalig gebruik niet hergebruiken (zoals vele mensen wel doen) en de herbruikbare dagelijks uitwassen en, als je er 1 met filters hebt, de filters ook op tijd wisselen. Allemaal dingen die heel veel mensen niet doen.
Zelfs mijn vriendin in die werkt in het ziekenhuis op de covidafdeling deelt deze mening. Ze heeft nu een tweede schimmelinfectie opgelopen in haar longen. Dat in het ziekenhuis.
Want in een ziekenhuis kan je niet ziek worden? De enige oorzaak kan het dragen van dat mondkapje zijn, iets wat ze al jaren doet op haar job?
Daarnaast lees ik dat wel 1% van de mensen overleidt aan covid. Dat is pertinent onjuist. Slechts 0,25% van de mensen belanden op de IC. De IFR ligt wereldwijd op 0,23%
Wereldwijd. Dat is ook inclusief India waar mensen ontzettend smerig leven. 0,23%.
Denk dat vele mensen uit India die opmerking niet leuk gaan vinden. Maar die sterftegraad van 1% kan wel eens een onderschatting zijn. België wordt door velen bekritiseerd door hoe liberaal zij in de eerste maanden hun covid doden rapporteerde, maar als je dan enkele maanden later de cijfers mbt oversterfte begon te analyseren dan kwam je op een gelijkaardig getal uit. Nemen we dan het totaal aantal doden in België, op dit moment 22572 en delen we dat door het aantal gekende besmettingen, dan komen we uit op een sterftegraad van 2,78%. Daar moeten we wil de kanttekening bij maken dat vele besmettingen niet opgemerkt worden, maar als dat er 3x zoveel zijn, dan zitten we nog altijd rond die 1% te draaien.
Het is een zware griep. Ik heb het zelf onder de leden gehad en was twee dagen "ziek" en ging weer over op de orde van de dag. Slechts twee dagen. Gezondeten en veel sporten doet wonderen. Dat zie je ook aan de IC opnames. 60+ dik en ongezond.
Hoewel er inderdaad een oververtegenwoordiging is van oudere mensen met onderliggende klachten op de IC, belanden er ook perfect gezonde, jongen mensen op die afdeling. Maar ook mensen die niet op de IC belanden hebben soms maanden later nog altijd klachten van deze ziekte. Kunnen we dus aub ophouden met dit gewoon weg te zetten als een onschuldig griepje? Ik heb nog nooit een griep gekend die heel het jaar door problemen geeft, ik heb nog nooit een griep gezien die zoveel oversterfte geeft, ik heb nog nooit een griep gezien die zo een ernstige gevolgen had voor zovele mensen. DIT IS GEEN GRIEP!
Kom uit de angstpsychose, lees de RIVM cijfers en denk eens na. Mijn Opa heeft eigenhandig NSBers, Hitler Jugend etc de vernieling in geholpen. Naar het oostfront gestuurd en de meest nare dingen meegemaakt aldaar.. Te werk gesteld in Jena bij Zeiss en wij zeuren over een zware griep met een IFR van 0,23%.
En jij zeurt over mondkapjes en een beperkte beperking van je vrijheden. Stel dat even in hetzelfde perspectief zou ik zeggen.
Word wakker en realiseer wat voor waanzin dit is.
Waanzin, totale waanzin. De Grondwet is in een jaar de vernieling geholpen. Hitler en Geobbels is dat zelfs niet in een jaar tijd gelukt terwijl Duitsland totaal in de afgrond lag na de 1e wereldoorlog en een tweede invasie in 20er jaren door de Fransen en Belgen.
Wil je dit nu echt gaan vergelijken met oorlogen? Dat is pas waanzin.
Ik hoop van harte dat mensen wakker worden en zich gaan realiseren waar we naar toe gaan of eigenlijk al inzitten en dat is in een facistische staat waar enkel een mening mag:
Hey, weet je wat, het zijn vandaag verkiezingen in Nederland. Doe er iets aan!
Corona is HEEEL erg en je MOET het erg vinden en je MOET de cijfers van het RIVM en OMT voor waar aannemen.
Op nu.nl een kop; Meer positieve testen!!!! Zorgelijke situatie!!!
Verklaring: Er zijn gewoon meer mensen getest en het percentage positief getesten is zelfs naar beneden gegaan.
Het enige wat je moet op een dag is sterven. Dat is echt de enige verplichting die iedere mens op deze aardkloot heeft. En leuk dat het met Nederland nu even iets beter gaat, maar ga je iets meer naar het zuiden dan zie je waarom jouw verklaring ook niet noodzakelijk correct is. Het aantal gevallen in België stijgt, maar ook het aantal testen. Jouw redenering is nu: niets aan de hand. Totdat je de cijfers wat beter bekijkt. 9% meer testen, 26% meer gevallen. Maar een positiviteitsratio die nog altijd lager is dan die in NL. Moeten we ons volgens jouw dan ook geen zorgen maken want er zijn landen die het slechter doen?
Het volgende wat ik schrijf kan je misschien overslaan: Maar gezien hoe makkelijk mensen alles opgeven vind ik het ontzettend jammer dat het Sars-Cov2 virus geen Ebola door de lucht is met een IFR van 30 tot 70%. Ik vind dat wij dit leven absoluut niet waard zijn door een gebrek aan vechtlust en pure angst. Ja, van mij mag echt 70% van alle Nederlanders de pijp uit. Lafaarden.
Nu slaan we ook niets meer over, ben hier al te lang aan het typen. Ga je ook zo denken als het ineens de mensen rondom jouw zijn waarvan je houdt? Waarom is het OK voor jouw vrijheid dat anderen, die je niet kent, een gevaar gaan lopen? Voor mensen die zeggen: ik wil mijn ding doen en wat dat voor de rest betekend, dat interesseert me niet hebben we ook een woord bedacht: egoïsten.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 17 maart 2021 09:41

Seriph schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 09:16:
Ik heb corona gehad. Als ik de mensen om mij heen hoor ben ik er redelijk doorheen gerold. In eerste instantie lijkt het inderdaad op een zware griep. Twee weken verder ben ik nog steeds moe, is mijn conditie zwaar beneden peil en is mijn concentratie vermogen nog steeds niet op niveau. Ik ben herstellende maar het gaat langzaam. Ik heb het gekregen van mijn vrouw aangezien die in de supermarkt werkt. Daar werd met handen en voeten getreden met de corona regelgeving dus dat was erop wachten dat het daar zou uitbreken.

Ik wens dit niemand toe. Ik zal vooraan in de rij gaan staan zodra ik gevaccineerd mag worden. Ja ook voor Astra Zenica. Denk niet te licht over dit "griepje". Ik zal ook de laatste zijn die mijn mondkapje af gaat doen. Misschien doe ik hem in de supermarkt en andere grote publieke ruimtes wel helemaal nooit meer af.

De nu zo verguisde verstikkende maatregelen hebben we aan mensen als jou te danken. Die zich niet aan de adviezen houden. Die te beroerd zijn om een mondkapje te dragen ook al is het niet onomstotelijk bewezen dat deze werken gewoon omdat gevraagd wordt en het misschien wel werkt. Die toch een feestje op terras maken ondanks dat wordt gevraagd om bij je eigen tafeltje te zitten want we willen niet te veel verspreiding. Die toch bij elkaar op de bank kruipen voor Ajax-Feyenoord met zijn tienen want dat is gezellig ondanks dat er aanwijzingen zijn dat veel besmettingen ook thuis worden opgelopen. Die toch met grote groepen buiten gaan sporten want buiten kan je het niet krijgen. Die toch een kleedje in het vondelpark uitspreiden want het zonnetje schijnt en dan moeten we een proseccotje drinken met onze vrienden. We zitten al zo lang binnen. Die de kapper een extraatje geven als die thuis even de uitgroei komt bijkleuren want als je haar maar goed zit.
Van mezelf durf ik wel zeggen: van zodra we weten dat het veilig kan, gaat het mondkapje bij mij wel weer weg. Maar dan moet Corona in onze maatschapij inderdaad verleden tijd zijn. Ons lichaam is niet gemaakt om al te steriel te leven. Er wordt wel eens gedacht dat dat net een reden is waarom we steeds meer allergieën zien. En als ons immuunsysteem niet regelmatig geprikkeld wordt dreigt dat ook in slaap te vallen.

En ja, ik zie zelf ook te veel mensen die de maatregelen niet respecteren en ik stoor me daar enorm aan. Te veel mensen die zeggen: het kan zoveel kwaad niet, om dan enkele weken later zelf ziek thuis te zitten. En dan weten ze niet hoe het komt want ze volgen de regels toch zo goed.

Door Tweakers user hackerhater, woensdag 17 maart 2021 09:52

Seriph schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 09:16:
Ik heb corona gehad. Als ik de mensen om mij heen hoor ben ik er redelijk doorheen gerold. In eerste instantie lijkt het inderdaad op een zware griep. Twee weken verder ben ik nog steeds moe, is mijn conditie zwaar beneden peil en is mijn concentratie vermogen nog steeds niet op niveau. Ik ben herstellende maar het gaat langzaam. Ik heb het gekregen van mijn vrouw aangezien die in de supermarkt werkt. Daar werd met handen en voeten getreden met de corona regelgeving dus dat was erop wachten dat het daar zou uitbreken.
Ik second dit. Ik heb het waarschijnlijk in maart vorig jaar gehad (waarschijnlijk, kon me toen niet laten testen).
Het voelde als een zware griep die me ruim een week in bed gehouden heeft, MAAR het heeft maanden geduurd voor mijn conditie weer enigszins normaal was. En zelfs nu nog een jaar later ben ik nog niet 100% hersteld. Als ik moet schatten zit ik nu op 95% hersteld. En dat als een gezonde 30'er.

Het sterfte-cijfer is inderdaad rond de 1.5 a 2% met werkende zorg. Als de zorg overbelast wordt gaat dit cijfer hard omhoog, zie maar bijvoorbeeld Italië.
Echter moet je ook niet de grote groep vergeten die het virus weliswaar overleefd, maar er grote gevolgen aan over houd. Sommige waarschijnlijk voor de rest van hun leven.

Maar het grootste risico is niet hoe Covid nu is, maar hoe het zou kunnen worden als we het vrij laten lopen en laten muteren. Wie zegt dat het niet kan muteren in een variant vergelijkbaar met de Spaanse Griep? Of nog erger: mortality-rate vergelijkbaar met Ebola. In dat laatste geval: zeg maar gedag aan de helft van de Nederlandse bevolking.

Door Tweakers user BillsGate, woensdag 17 maart 2021 10:07

Jeroenneman schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 17:22:
[...]
En dan is het opeens goed? Als je "alles" kwijtraakt, dan doe je iets fout. Ondernemers worden gesteund, bedrijven kunnen steun aanvragen voor het doorbetalen van lonen. Weet je wie "alles" kwijtraakt? Iemand die zijn vrouw/man/moeder/vader/kind kwijtraakt, doordat een of andere randdebiel moest zuipen in de kroeg...
Ok, I'll bite. Ik weet niet zeker of je expres aan het trollen bent of echt gewoon niet weet hoe de ondernemerswereld werkt.

Ondernemers worden gesteund
Als ondernemer kun je per kwartaal een bijdrage aanvragen voor de vaste kosten die je in dat zelfde kwartaal in 2019 gehad hebt. Alle variabele kosten tellen niet mee, en je krijgt die bijdrage alleen als je vaste kosten boven een minimumdrempel uitkomen. Mocht je in dit kwartaal toch op een of andere manier winst behaald hebben, dan wordt dat afgetrokken van de bijdrage.
Maar voor veel ondernemers stoppen de variabele kosten niet als er geen omzet meer is. Jammer de bammer, dat moet je zelf maar oplossen.

bedrijven kunnen steun aanvragen voor het doorbetalen van lonen
Klopt, maar als ze dit doen, wordt dat gerekend als een vorm van inkomen, wat weer van bovenstaande bijdrage wordt afgetrokken. Voor veel ondernemers wordt het zo een sigaar uit eigen zak.
Dan geldt nog dat op een later moment berekend gaat worden of de bijdragen terecht waren, alles wat je als ondernemer achteraf teveel ontvangen hebt, moet je weer terugbetalen. Op zich terecht, ware het niet dat onze overheid in dit soort constructies niet zo'n goed track record heeft *kuch kinderopvangtoeslag*.

Maar nu hebben we het alleen over loonkosten en vaste kosten. We hebben het nog niet over winst. En voordat je afgunstig gaat roepen dat ondernemers in deze periode geen recht hebben op winst: Uit die winst betaalt een zelfstandig ondernemer* zijn salaris.
* Met Zelfstandig ondernemer bedoel ik hier eenmanszaak-constructies. Bij een BV/NV/VOF werkt het anders, maar de overgrote meerderheid van getroffen ondernemingen (horeca, cultuur, artiesten/evenementen, licht/geluid/techniek...) hebben niet zo'n bedrijfsform.

Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je arbeidsongeschiktheid, je pensioen, je sociale verzekeringen, ww, enzovoort, allemaal dingen die als je in loondienst zou zijn, netjes voor je geregeld worden. Het hoort ook bij ondernemerschap om een buffertje op te bouwen voor als het economisch even wat minder gaat. Als ondernemers die dingen vergeten, dan zou je dat slecht ondernemerschap kunnen noemen.
Maar er is geen enkele ondernemer die voor een geheel jaar die buffer heeft. Heb jij wel genoeg spaargeld om vanaf morgen een jaar lang werkloos te zijn, geen recht op ww te hebben en een jaar lang alleen op bijstand te leven?

Ik zie om me heen ondernemers, familiebedrijven, die hun buffer al lang leeg hebben, inmiddels hun pensioenspaarpot leeg hebben, en zich nu in de schulden steken om maar niet om te hoeven vallen. Als ze dat wel doen, zijn ze als eenmanszaak alsnog hoofdelijk ( = privé) aansprakelijk voor de overblijvende schulden en hebben ze geen recht op ww. Dat is dus geen voor de hand liggende optie.

Dus nee, het gaat niet om die ene randdebiel in de kroeg, het gaat om mensen die werken in sectoren waar letterlijk de benen onder de kont uitgerend wordt om jou een leuke tijd te bezorgen. Bij die mensen staat het water aan de lippen, zoals die kroegbaas uit Breda zegt. Het zou je sieren om daar wat meer begrip voor te hebben.

Door Tweakers user Fawn, woensdag 17 maart 2021 10:37

BillsGate schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 10:07:
[...]

Maar er is geen enkele ondernemer die voor een geheel jaar die buffer heeft. Heb jij wel genoeg spaargeld om vanaf morgen een jaar lang werkloos te zijn, geen recht op ww te hebben en een jaar lang alleen op bijstand te leven?
Het hele idee van een ondernemer/zzp'er is toch dat je meer risico bij jezelf legt en daarmee potentiëel meer kunt verdienen dan in loondienst?
Ik heb die buffer niet omdat ik in loondienst zit. Ik verwacht dat een ondernemer die buffer wel heeft en niet bij de eerste tegenslag zijn hand ophoudt bij de overheid.

Door Tweakers user BillsGate, woensdag 17 maart 2021 10:48

Het hele idee van een ondernemer/zzp'er is toch dat je meer risico bij jezelf legt en daarmee potentiëel meer kunt verdienen dan in loondienst?
Dat is wel heel kapitalistisch kort door de bocht. Ik denk dat voor veel zelfstandig ondernemers geldt dat ze niet primair alleen maar kiezen voor het grote geld. "Van je hobby je werk maken" is het andere uiterste, maar ik denk dat het er eerder ergens tussenin zit.

Ik verwacht dat een ondernemer die buffer wel heeft en niet bij de eerste tegenslag zijn hand ophoudt bij de overheid.
Een goed ondernemer heeft ook een buffer. Maar er zit een verschil tussen "de eerste tegenslag" en "een jaar lang zakelijk je kosten niet kunnen dekken én vervolgens privé jezelf ook een jaar lang geen salaris kunnen uitkeren".
Als je over zo'n lange periode zakelijk verlies draait, daardoor privé geen inkomsten hebt en daardoor bij je thuis uiteindelijk ook de rekeningen/hypotheek/huur niet meer kunt betalen, is dat toch wel wat meer dan de eerste de beste tegenslag lijkt me.

Neem de horeca. Een gemiddeld horeca-ondernemer moet bijvoorbeeld al 3 jaar werken om 1 jaar pensioen op te bouwen. Daarvoor werk je gemiddeld 6 dagen per week (de 7e is voor administratie en inkoop). Ik ken ook vrijwel geen horeca-ondernemer die normaal gesproken de 40 uur per week haalt, richting de 60 is eerder regel dan uitzondering.

Inderdaad, als je het plat kapitalistisch gaat bekijken, is het volstrekt onrendabel om de horeca in te gaan, laat staan om er een zaak in te starten.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 maart 2021 10:55]


Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 17 maart 2021 10:52

Fawn schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 10:37:
[...]


Het hele idee van een ondernemer/zzp'er is toch dat je meer risico bij jezelf legt en daarmee potentiëel meer kunt verdienen dan in loondienst?
Ik heb die buffer niet omdat ik in loondienst zit. Ik verwacht dat een ondernemer die buffer wel heeft en niet bij de eerste tegenslag zijn hand ophoudt bij de overheid.
Mooi staaltje privatize profits, socialize losses. Genoeg ondernemers hebben jarenlang winst gedraaid, en zich een prima salaris uitgekeerd. Nu zit het tegen, en moet iedereen bijdragen. Leuk, maar kost mijn biertje in de kroeg straks dan weer gewoon 1.50? Want als we bij mogen dragen als het slecht gaat, dan wil ik dat zij als de kroegen in de zomer dan ook een stukje subsidie geven op de prijzen van hun waren.

Weinig medelijden met ondernemers. Je kiest er zelf voor, en in de goede jaren kan het geld vaak niet op. Van die schijn-ZZP'ers, daar moeten we sowieso mee ophouden. Maar de kroegbazen hier in de stad hebben vaak meerdere panden, rijden prima auto's en betalen medewerkers gewoon het minimum. Waarom zou ik die willen steunen als samenleving? Laat ze lekker failliet gaan, en misschien pakt een fatsoenlijk iemand het volgend jaar weer op.

Door Tweakers user BillsGate, woensdag 17 maart 2021 11:00

Je kiest er zelf voor
Dat klopt helemaal. Het was een cafetariabaas uit Urk die in Wuhan een broodje vleermuis at en daarmee willens en wetens het land een jaar op slot gooide.

en in de goede jaren kan het geld vaak niet op
Bron? Laat me maar eens cijfers zien. Investeren is ook overleven, of zoals het in de natuur gaat: alles wat niet groeit, gaat dood.

Maargoed, je gelooft maar wat je wil geloven.

Door Tweakers user Dooievriend, woensdag 17 maart 2021 11:51

TheZenMeister schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 06:42:
Ja, van mij mag echt 70% van alle Nederlanders de pijp uit. Lafaarden.
Tja. Als je inderdaad 70% van de Nederlanders wil laten sterven, dan valt er weinig te discussiëren. Volgens mij ben je een beetje emotioneel geworden door die video (die gelukkig veel gematigder is dan jij). Ga een toertje wandelen en haal eens diep adem.

Door Tweakers user SeenD, woensdag 17 maart 2021 12:03

Het nadeel van maatregelen is; je weet niet of ze echt werken. Je kan niet vergelijken, je hebt geen 2e aarde of Nederland waar je geen maatregelen kan doen en dan vergelijken.

Het lijkt alsof de maatregelen allemaal overbodig zijn, maar dat zijn ze niet. Kijk naar de situatie in Italië en China en ook zelfs NL in het begin van de pandemie. Als je dan de maatregelen los had gelaten, dan hadden we wel lijken in de straat gehad of opgestapeld in vriesvrachtwagens net als in New York.

Maar de meeste Nederlanders staan er anders in dan jij. Het is goed dat mensen anders denken of twijfelen, dingen en ideeën moeten getoetst worden, maar laten we het wel civiel houden.

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 17 maart 2021 12:34

BillsGate schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 11:00:
Je kiest er zelf voor
Dat klopt helemaal. Het was een cafetariabaas uit Urk die in Wuhan een broodje vleermuis at en daarmee willens en wetens het land een jaar op slot gooide.

en in de goede jaren kan het geld vaak niet op
Bron? Laat me maar eens cijfers zien. Investeren is ook overleven, of zoals het in de natuur gaat: alles wat niet groeit, gaat dood.

Maargoed, je gelooft maar wat je wil geloven.
Investeren is overleven? In wat, die dikke Audi? In dat minimumloon wat naar het horeca personeel gaat?

Door Tweakers user DeArmeStudent, woensdag 17 maart 2021 13:00

Ik besef wel degelijk de ernst van dit covid virus, maar kijk daarentegen al jaren geen tv. Ik heb geen eens een tv thuis, en ik heb niet het gevoel iets te missen.

Door Tweakers user Gerwin486741, woensdag 17 maart 2021 13:10

Jammer dat je niet nog iets langer stil kon zijn.

Door Tweakers user horizon1978, woensdag 17 maart 2021 14:25

In navolging van andere die ziek zijn geweest ik heb het ook gehad. Echt goed ziek geweest twee weken lang en inderdaad herstel duurt langer dan wat je gewend bent. Zeker conditioneel.

Maar ik zou er geen land voor in de lockdown gooien.

Het beschermen van de zwakkeren: zeker! Maar het is toch triest dat er nog steeds zoveel besmettingen in verpleeghuizen gebeuren (neemt nu gelukkig wat af). Daar zou meer opgelet moeten worden. Beter materiaal etc.

Door Tweakers user Anoniem: 74499, woensdag 17 maart 2021 16:44

Wat een fucking idioot is deze schrijver, kan deze aub gebanned worden....also fuck you asshole

Door Tweakers user rickboy333, woensdag 17 maart 2021 17:15

Oh grut, nog een wappie die overal ergens iets in zoekt. Niet kunnen accepteren dat we in een crissis zitten waar geen makkelijk antwoord op is.

Maar goed, jullie groepje is wel natuurlijk zoveel slimmer dan de gemiddelde viroloog *proest 8)7

Door Tweakers user Xantios, woensdag 17 maart 2021 17:15

"Ik kan niet meer stil zijn"

Bij deze een advies, blijf vooral stil. want als je niet stil bent komt er toch een partij onzin uit.

Door Tweakers user Sanderp, woensdag 17 maart 2021 17:21

Volgende keer maar stil blijven, komt niks nuttigs uit. Snap dat ontkennen soms makkelijker is dan de waarheid onder ogen zien, maar jezelf zo diep in populisme wortelen is voor niemand goed.

Door Tweakers user rickboy333, woensdag 17 maart 2021 17:33

TheZenMeister schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 06:42:
[...]


Hou toch op met deze drogreden. Het mondkapje heeft bewezen een negatief effect op het aantal besmettingen. Daarnaast zijn er een tal van redenen waarom het absoluut waanzin is om dit te dragen.
Ten eerste de plicht is gekomen niet vanwege een medisch argument maar een politiek argument wat de topicstarter al aanhaalde. Politici willen hun kop niet kwijt. Rioolmedia zoals nu.nl berichte constant dat Nlers wel de plicht willen. Groot gedeelte wil een mondkapjesplicht!
Dat kan je niet negeren als politicus. Populisme pur sang. En jawel, van VVD,D66,CDA en dat andere flutpartijtje.
Daarnaast is het onmogelijk om een dergelijk muilkorfje op een dusdanige manier te gebruiken dat het hygienisch is. Zelfs mijn vriendin in die werkt in het ziekenhuis op de covidafdeling deelt deze mening. Ze heeft nu een tweede schimmelinfectie opgelopen in haar longen. Dat in het ziekenhuis.
En in hoeverre heb je ''bewijs'' dat mondkapjes een nagatief effect hebben op de besmettingsraad? Waar is je bron? En met een bron bedoel ik een peer-reviewd wetenschappelijk rapport, en geen vage k*twebsite.

Maar die heb je niet, dit hele verhaal loop je uit je duim te zuigen, troll.
Daarnaast lees ik dat wel 1% van de mensen overleidt aan covid. Dat is pertinent onjuist. Slechts 0,25% van de mensen belanden op de IC. De IFR ligt wereldwijd op 0,23%
Wereldwijd. Dat is ook inclusief India waar mensen ontzettend smerig leven. 0,23%. Het is een zware griep. Ik heb het zelf onder de leden gehad en was twee dagen "ziek" en ging weer over op de orde van de dag. Slechts twee dagen. Gezondeten en veel sporten doet wonderen. Dat zie je ook aan de IC opnames. 60+ dik en ongezond.
Dus ben je dik en ongezond moet je maar dood. Fijn, je zal vast een gezellig mens zijn op feestjes.
Kom uit de angstpsychose, lees de RIVM cijfers en denk eens na. Mijn Opa heeft eigenhandig NSBers, Hitler Jugend etc de vernieling in geholpen. Naar het oostfront gestuurd en de meest nare dingen meegemaakt aldaar.. Te werk gesteld in Jena bij Zeiss en wij zeuren over een zware griep met een IFR van 0,23%. Word wakker en realiseer wat voor waanzin dit is.
Waanzin, totale waanzin. De Grondwet is in een jaar de vernieling geholpen. Hitler en Geobbels is dat zelfs niet in een jaar tijd gelukt terwijl Duitsland totaal in de afgrond lag na de 1e wereldoorlog en een tweede invasie in 20er jaren door de Fransen en Belgen.
Dus je opa heeft NSB'ers afgeslacht en is vervolgens naar het oostfront gestuurd, en is ondertussen ook tewerkgesteld in Jena? Voor de mensen die wel de geschiedenis kennen, mensen die tewerkgesteld waren in de delen van Oost-Duitsland konden jarenlang niet naar huis omdat ze gevangen werden genomen door de sovjets. Als het verhaal dat je opa dus tewerkgesteld was in Jena (wat dus in Oost-Duitsland aka de DDR ligt) kan hij nooit de ''afslachting van NSB'ers'' meegemaakt hebben. Verder weren alle jongeren na 1941 verplicht lid van de hiterlugend, en die werden dus niet ''de vernieling in geholpen''. Ook dat bewijst weer dat je aan het liegen bent.

Verder zijn alleen maar Nederlanders die vrijwillig bij b.v de Waffen SS gingen naar het oostfront gestuurd, geen Nederlanders die dat niet wilde.....
Ik hoop van harte dat mensen wakker worden en zich gaan realiseren waar we naar toe gaan of eigenlijk al inzitten en dat is in een facistische staat waar enkel een mening mag: Corona is HEEEL erg en je MOET het erg vinden en je MOET de cijfers van het RIVM en OMT voor waar aannemen.
Op nu.nl een kop; Meer positieve testen!!!! Zorgelijke situatie!!!
Verklaring: Er zijn gewoon meer mensen getest en het percentage positief getesten is zelfs naar beneden gegaan.

Het volgende wat ik schrijf kan je misschien overslaan: Maar gezien hoe makkelijk mensen alles opgeven vind ik het ontzettend jammer dat het Sars-Cov2 virus geen Ebola door de lucht is met een IFR van 30 tot 70%. Ik vind dat wij dit leven absoluut niet waard zijn door een gebrek aan vechtlust en pure angst. Ja, van mij mag echt 70% van alle Nederlanders de pijp uit. Lafaarden.
Dus je moet de cijfers van het RIVM maar als niet-waar beschouwen. Dan aan jouw de vraag, waarom moeten we de cijfers die jij ons voorschoteld als ''waar'' beschouwen? Om welke reden zijn jouw cijfers dan ''beter'' dan die van het RIVM???

Het laatste is ook altijd leuk '70% van de bevolking mag dood omdat ze niet in mijn religie geloven''. Je klink als een moslimterrorist. 8)7

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 maart 2021 17:52]


Door Tweakers user i-chat, woensdag 17 maart 2021 17:34

kelwin123 schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 16:10:
Coronafascisme gaat helaas nog even door. Mensen die zo nodig hiervoor zijn: uitkijken als ik jullie was. Mensen als julie werden aan het einde van WO2 publiekelijk kaalgeschoren en dat kan ik zeer goed begrijpen.
zeg me dat eens in mijn gezicht, en ik mep je helemaal verrot idioot,


Er gaan mensen dood aan deze ellende niet alleen een paar oude-vandagen die toch wel moesten gaan, maar ook jonge mensen met kanker omdat er toevallig geen zorg capaciteit genoeg is om ze op tijd te behandelen ...
Omdat artsen het ook kunnen krijgen in de supermarkt waar lullo's zoals jij zonder beschermingsmaatregelen die goede mensen lopen aan te steken.

Natuurlijk kan het altijd beter, daar zijn we allemaal mensen voor, iedereen weet het altijd beter en soms zijn die 'ideën op het bekende bierviltje' inderdaad beter...
Maar in plaats van je poep kwijtspuiten op een reaguursel op een blog, schrijf eens een uitvoerbaar plan, laat het doorrekenen door het CPB leg het voor aan een stel kamerleden en ze zullen je (als je rekensommetje klopt) minimaal de voeten kussen (en vermoedelijk met de eer strijken) maar hé wat boeit dat, hebt eigenhandig corona bestreden 'gegarandeerd nobelprijs-waardig.

Maar goed, sommigen mensen houden het liever bij blaten, achter de pc op hun zolderkamer, maar weet dan wel: Ik laat me in ieder geval geen fascist noemen door zo'n nutteloos stuk strontvreter, als het je niet bevalt donder je maar op de grenzen staan altijd open, helaas niet altijd voor alle immigranten maar gelukkig wel voor emigranten en vooral voor sukkels zoals jij. baai baai.

Door Tweakers user TheZenMeister, woensdag 17 maart 2021 18:01

rickboy333 schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 17:33:
[...]


Dus je moet de cijfers van het RIVM maar als niet-waar beschouwen. Dan aan jouw de vraag, waarom moeten we de cijfers die jij ons voorschoteld als ''waar'' beschouwen? Om welke reden zijn jouw cijfers dan ''beter'' dan die van het RIVM???

Het laatste is ook altijd leuk '70% van de bevolking mag dood omdat ze niet in mijn religie geloven''. Je klink als een moslimterrorist. 8)7
Het zijn cijfers van het RIVM en de WHO bevestigd door professor van Dissel. Dat is het wrange aan deze situatie.
Waarschijnlijk geloof je ook niet dat 98% geen klachten/symptonen ontwikkelen en dat slechts 0,25% op de IC belandt. Dat kan je allemaal vinden in de presentaties van de heer van Dissel.

Wereldwijd zijn er 120 miljoen bevestigde besmettingen en 2,6 miljoen bevestigde doden.
https://www.who.int/emerg...es/novel-coronavirus-2019

Er word gedaan alsof het Ebola door de lucht is terwijl het een zware tot hele zware griep is.
EDIT: En met zware griep bedoel ik niet dat de ziekte vergelijkbaar is maar het percentage wat sterft.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 maart 2021 18:13]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 17 maart 2021 18:51

thevault schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 16:44:
Wat een fucking idioot is deze schrijver, kan deze aub gebanned worden....also fuck you asshole
Ik ben het zeker niet eens met wat hij schrijft, maar dit soort reacties hoeven van mij ook niet. Iedereen heeft recht op een mening, zelfs als anderen die totaal verkeerd vinden, en het recht om deze te uiten zolang daarbij geen wetten worden overtreden.
TheZenMeister schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 18:01:
[...]


Het zijn cijfers van het RIVM en de WHO bevestigd door professor van Dissel. Dat is het wrange aan deze situatie.
Waarschijnlijk geloof je ook niet dat 98% geen klachten/symptonen ontwikkelen en dat slechts 0,25% op de IC belandt. Dat kan je allemaal vinden in de presentaties van de heer van Dissel.

Wereldwijd zijn er 120 miljoen bevestigde besmettingen en 2,6 miljoen bevestigde doden.
https://www.who.int/emerg...es/novel-coronavirus-2019

Er word gedaan alsof het Ebola door de lucht is terwijl het een zware tot hele zware griep is.
EDIT: En met zware griep bedoel ik niet dat de ziekte vergelijkbaar is maar het percentage wat sterft.
Euhm, de mortaliteit is een heel stuk hoger dan bij een zwaar griep seizoen. Hoe jij er bij komt dat dit gelijkwaardig zou zijn is mij een raadsel. Ik wil er ook nog eens op wijzen dat in enorm veel landen de sterftegevallen ook onder gerapporteerd zijn geweest.

En het is misschien niet zo erg als Ebola, maar wil jij echt dat onze zorgsystemen gaan crashen onder de druk? Dat slechts 0,25% op de IC beland zal ik niet in twijfel trekken. Maar als je dat doortrekt naar de hele NL bevolking heb je het wel over 43k mensen. Hoeveel bedden zijn er op IC afdelingen? Voor de coronacrisis had NL een capaciteit van 1150 IC bedden. En hoewel men tijdens de piek het aantal IC bedden heeft kunnen verhogen naar 1700 kan je geen bedden blijven bijplaatsen. Je hebt niet genoeg personeel, je hebt niet genoeg apparatuur. Dus als je dat beheersbaar wenst te houden dan moet je zorgen voor een spreiding van je zieken. Niet heel het land mag op enkele weken tijd ziek worden of je capaciteit in de ziekenhuizen is ver ontoereikend.

En dat is waarom we maatregelen treffen. De maatregelen zijn niet in staat om de ziekte uit te roeien, ze moeten dienen om ons zorgsysteem niet te doen crashen.

Door Tweakers user pedorus, woensdag 17 maart 2021 19:07

Dooievriend schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 15:52:
1% van alle besmette gevallen gaat dood. Zonder maatregelen raakt vroeg of laat iedereen besmet. Dat zijn 180.000 inwoners van Nederland, meer dan er aan alle andere oorzaken bij elkaar sterven elk jaar. Ga jij ze begraven?
Echt schitterend om deze reactie als eerste te zien onder een blog over "foutieve prognoses". Er zijn nu 1,2 miljoen positieve tests en 16K doden MET corona (meesten AAN ouderdom, mediaan leeftijd 82). Met slechts 1/3 testbereidheid en mensen die geen/nauwelijks symptomen krijgen (en false positives) zit je zo op minstens 5 miljoen mensen die het al gehad hebben. Hoeveel Nederlanders hadden we ook alweer?

Ben je al bezig om die 16K mensen die MET het huidige beleid zijn overleden te begraven? Met een wappiebeleid van plezier in het leven, goed slapen, vroegtijdige medicijnen, vitamine D, weerstand, ventilatie, uitbreiden zorgcapaciteit e.d. had je ze waarschijnlijk geeneens gehad. In Florida zie je met minder maatregelen niet daadwerkelijk significant minder doden..

Is er nog iets anders dan de dood wat nog je focus heeft? Wat zeg je tegen die miljoenen mensen die last van het beleid hebben? Zoals vele studenten, jongeren, ondernemers, enz.. Dit beleid kost zomaar 10x zoveel kost dan het oplevert, te betalen in ongelukkig leven en bloed.
rickboy333 schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 17:33:
En in hoeverre heb je ''bewijs'' dat mondkapjes een nagatief effect hebben op de besmettingsraad? Waar is je bron? En met een bron bedoel ik een peer-reviewd wetenschappelijk rapport, en geen vage k*twebsite.
Dan geef ik die wel, voor griep, ook een luchtwegvirus: http://doi.org/10.1038/ncomms2922

Waarom steek jij niet je rechter middelvinger in je linkeroor, continu? Ik denk namelijk dat dit in jouw geval corona voorkomt, heb er verder geen bewijs voor.. :+

Claim nou niet wetenschappelijkheid bij coronabeleid, het is puur emotioneel angstbeleid. Leg gewoon eens uit hoe het is om in zo'n soort hypnose te zitten?
Fijn, je zal vast een gezellig mens zijn op feestjes.
Was niet tegen mij maar: Lol, wat weet jij van feestjes, hou jij ze? :+

Heksenverbranding duurde enkele honderden jaren, maar over 10 jaar hebben sommige reageerders het ook wel eens door, bedankt voor dit blog. Je ziet weer waar de argumenten van voorstanders van het beleid uit bestaan en hoeveel plezier ze in het leven hebben.. :p

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 17 maart 2021 19:36

Kvroeg me al af waar de pedo rus bleef.
pedorus schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 19:07:
[...]

Ben je al bezig om die 16K mensen die MET het huidige beleid zijn overleden te begraven? Met een wappiebeleid van plezier in het leven, goed slapen, vroegtijdige medicijnen, vitamine D, weerstand, ventilatie, uitbreiden zorgcapaciteit e.d. had je ze waarschijnlijk geeneens gehad. In Florida zie je met minder maatregelen niet daadwerkelijk significant minder doden..
Vorige week van mijn dokter nog te horen gekregen dat ik een tekort aan Vitamine D heb, en heb nog altijd geen corona gehad. Kom dus maar met een nieuw fabeltje af :+

En hoe wil je de zorgcapaciteit uitbreiden om op enkele weken tijd honderdduizenden mensen te kunnen opvangen waarvan tienduizenden op intensieve zorgen? Waar wil je het personeel en de apparatuur vandaan halen? Want dat ga je krijgen als je het virus loslaat onder de bevolking. Ik zie jullie hier spreken over percentages om aan te geven hoe weinig mensen getroffen zouden worden, maar heb nog altijd geen oplossing gezien voor de problemen die je krijgt als je naar absolute aantallen gaat zien.
Is er nog iets anders dan de dood wat nog je focus heeft? Wat zeg je tegen die miljoenen mensen die last van het beleid hebben? Zoals vele studenten, jongeren, ondernemers, enz.. Dit beleid kost zomaar 10x zoveel kost dan het oplevert, te betalen in ongelukkig leven en bloed.
Tuurlijk, wat dacht je van de zorg van hen die er ernstig ziek van zijn geweest en maanden later er nog last van hebben? Ook die mensen blijven een impact hebben op het zorgsysteem. In de enkele comments in deze blog heb je al meerdere mensen die de ziekte hebben doorgemaakt en aangeven dat het echt niet gewoon een griepje is zoals mensen als jij blijven beweren.
Heksenverbranding duurde enkele honderden jaren, maar over 10 jaar hebben sommige reageerders het ook wel eens door, bedankt voor dit blog. Je ziet weer waar de argumenten van voorstanders van het beleid uit bestaan en hoeveel plezier ze in het leven hebben.. :p
Ik zou vooral zeggen: je ziet weer aan de argumenten van tegenstanders hoe weinig onderbouwing er is van hun argumenten.

Door Tweakers user codebeat, woensdag 17 maart 2021 20:50

Kan niet individueel ingaan op reacties (zijn er teveel), zie daarom mijn reactie op de reacties onderaan het artikel/onderwerp zelf.

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 maart 2021 20:52]


Door Tweakers user pedorus, woensdag 17 maart 2021 20:57

Blokker_1999 schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 19:36:
Vorige week van mijn dokter nog te horen gekregen dat ik een tekort aan Vitamine D heb, en heb nog altijd geen corona gehad. Kom dus maar met een nieuw fabeltje af :+
Voor corona kun je dan ook beter naar de supermarkt, en wel voor 20:00u. Een enkele test is trouwens sowieso lastig qua uitkomsten, testen is niet eenvoudig.

Wil je perse coronadode worden, dan is het recept ook anders. Hou je eerst heel goed aan de coronamaatregelen. Zorg dat je alleen woont, en je huis nooit uitkomt, en beweeg zo min mogelijk. Je wilt vooral geen "kennis maken" met een lage dosis virus zoals op een winkelwagentje. Zoek ook geen sociaal contact, maar bekijk hoe anderen het leuk hebben op social media. Kijk verder angstprogramma's als Op1, Jinek, Frontberichten, e.d., maar vraag je vooral niet af waarom ze illegale borrels achter de schermen houden. Slaap zo weinig mogelijk en sterk aan, dingen met 50% suiker en 50% vet zijn het beste zoals donuts, ook suikerhoudende frisdranken met bubbels en alcoholische dranken doen het goed. Als je genoeg aangesterkt bent en klaar voor de dood, blijf dan 3 dagen lang achter elkaar computeren zonder op te staan of van houding te veranderen, zodat je trombose krijgt. Zorg voor een positieve test, met een papaja ofzo, en kom op de corona-IC. Met een goed hoge dosis in de lucht en 0 afweer moet het vast lukken. Vergeet niet van te voren 113 te bellen voor meer info. :+
En hoe wil je de zorgcapaciteit uitbreiden om op enkele weken tijd honderdduizenden mensen te kunnen opvangen waarvan tienduizenden op intensieve zorgen?
Nogal een assumptie, maar op de Rob Elens manier gaan allereerst zo min mogelijk mensen naar het ziekenhuis. Daarnaast hadden we noodhospitalen, die zijn enkel nooit gebruikt. Nederland en Europa heeft best veel werkloos ziekenhuispersoneel, we hebben tenslotte ziekenhuizen gesloten.
Tuurlijk, wat dacht je van de zorg van hen die er ernstig ziek van zijn geweest en maanden later er nog last van hebben?
Dat krijg je oa met angst, slechte afweer, hoge concentraties en zonder vroegtijdige medicijnen. Of met pech, dat hoort ook bij het leven. En dan nog zijn dat er waarschijnlijk minder dan het aantal doden, noem maar eens een BNer die veel op TV is die dit kreeg..
Ik zou vooral zeggen: je ziet weer aan de argumenten van tegenstanders hoe weinig onderbouwing er is van hun argumenten.
Ik zie dat het argument van de naamsverbastering ook al van stal is gekomen. Maar ik denk dat ik een heel lijstje alternatieven had. En het beschermen van alleen de zwakkeren is nog niet voorbij gekomen, die blijven zelfs vanzelf thuis zoals ze nu al doen. (En wat slecht werkt omdat het nu al meer dan een jaar duurt.)

Voor het behouden van grondrechten (recht op leren, arbeid, beweging, demonstratie, enz) is ook geen argument nodig, die hebben we al afgesproken.

Door Tweakers user NLKornolio, woensdag 17 maart 2021 23:34

Als ik kritisch naar deze tijd in de wereld kijk mag er van mij 6 miljard van de mensen sterven en hoop ik dat de wereld weer kan herstellen en dat de 1 miljard het anders gaat aanpakken.

Toch heb ik het fatsoen om mondkapje op te doen en mee te doen met de maatregelen omdat ik niet wil dat mijn medemens ziek wordt door mijn toedoen.

Heb helaas in de vriendenkring ook een corona whappie. Een hoop schreeuwen dat we worden tegen en in de maling worden genomen door de overheid maar ik heb nog geen 1x een goede reden gehoord waarom zij dit zouden doen.

Ben verder blij dat het merendeel van de mensen mee doen aan de maatregelen om het "virus" in te dammen om de kleine groep te beschermen. Hoe kan het dat wij het dan niet kunnen opbrengen om dezelfde effort te steken in het redden van de natuur/wereld ?

Door Tweakers user NLKornolio, donderdag 18 maart 2021 00:05

En voor de ondernemer. Tjah risico van het vak ze hebben er zelf voor gekozen. Had in begin corona je zaak verkocht en dit tijdens de dip op aandelen gezet en je had je geld verdriedubbelt en had na corona je droomzaak weer kunnen opzetten. Ondernemen is risico nemen toch ?
Uiteindelijk zitten na corona de mensen die zich aan de maatregelen houden weer in je zaak om je te ondersteunen.

Door Tweakers user vosManz, donderdag 18 maart 2021 01:13

Als reactie op de 'Een reactie op alle reacties' update van Codebeat.
Hoe meer je test, hoe meer je zal vinden. We zijn laat gaan testen dus er zal steeds meer gevonden worden, het is achter de feiten aanlopen.
Het principe van testen is dat je achter de feiten aanloopt. Zo werkt een test nu eenmaal. Je kan niet iets testen wat er nog niet is, dus je loopt met testen altijd per definitie achter de feiten aan.
De vraag is, zijn die mensen ziek of worden ze ziek? Het blijkt dat minimaal 98% rondloopt zonder of met wellicht milde klachten. Is dat erg? Nee.
Het hebben van milde klachten is inderdaad niet erg. Het daarmee rondlopen wel, omdat je daarmee mogelijk anderen aansteekt. Hoe meer mensen met klachten rondlopen, hoe meer mensen besmet raken, en dus ook hoe meer mensen (in aantal, niet perse in percentage) er ernstige klachten krijgen. En daarom is het de bedoeling dat je niet met klachten 'rondloopt' maar tijdelijk in quarantaine gaat.
Daarom snap ik ook niet dat de focus ligt op besmetting/verspreiding met behulp van halfbakken positieve PCR-test 'besmettingscijfers', dat is niet correct en de gevolgen van beleid zijn enorm schadelijk! I.p.v. focus te leggen op een succesvolle behandeling van COVID wordt de focus gelegd op voorkoming van verspreiding en een vaccin dat de verspreiding niet zal voorkomen.
Ooit gehoord van 'voorkomen is beter dan genezen'? Dat spreekwoord bestaat niet voor niets, en is hier ook van toepassing. Of de PCR test 100% betrouwbaar is, is eigenlijk niet eens relevant. Als er aangetoond kan worden dat je mogelijk besmettelijk bent, blijf je gewoon in quarantaine. Ik zal de zin eens met een ander onderwerp omschrijven, hopelijk wordt dan duidelijk hoe onzinnig deze zin is:
I.p.v. focus te leggen op een succesvolle behandeling van COVID het succesvol opdweilen van het water wordt de focus gelegd op voorkoming van verspreiding het oplossen van de lekkage en een vaccin dat de verspreiding niet zal voorkomen zorgen dat een eventuele volgende lekkage veel minder schade veroorzaakt.
Hoe krom wil je het hebben? Het vaccin kan ook niet 100% voorkomen dat je het krijgt en je blijft besmettelijk als je het hebt/krijgt of bij je draagt en niet ziek bent. Daarom moet dan iedereen worden gevaccineerd, ook als je er geen last van hebt?
Het vaccin voorkomt de verspreiding inderdaad niet voor 100%, maar wel voor een groot deel. Daarnaast zorgt het ervoor dat het ziekteverloop veel minder ernstig is. Uiteindelijk zorgt het dus voor een lagere druk op de zorg, en dat is het uiteindelijke doel. Het is helemaal niet erg als er wat meer mensen besmet zijn, zolang de zorg het maar aan kan. Daarom is het belangrijk dat een grote groep mensen gevaccineerd zijn, óók in de groep die er geen last van heeft.
Besmettingen gaan we niet tegen en de extreme maatregelingen helpen daar ook niet bij. Sterker nog, het afschermen kan ons zwakker maken, laat ons immuunsysteem het werk doen!
Besmettingen gaan we wel tegen, en de extreme maatregelen helpen daar heel veel bij. Zonder deze maatregelen was de zorg nu volledig ontwricht geweest. Dat het goed is voor je immuunsysteem om af en toe iets (relatief ongevaarlijks) op te lopen klopt, maar dat geldt niet voor een nieuw virus. Dat is namelijk nog niet bekend in je immuunsysteem, en je immuunsysteem kan er daarom niet direct iets mee. Als we het heel Nederland zelf door het immuunsysteem op zouden laten lossen, hadden we nu een groot probleem.
Zo gaat dat bij de griep ook want wat blijkt, het 'nieuwe' virus heeft een IFR van 0,23% dat overeenkomt met een zware heftige griep. Alles lijkt op de griep, het verloop, de symptomen, seizoensgebondenheid alleen behoorlijk venijnig maar dat kan griep ook zijn. Het treft de zwakkeren met bepaalde eigenschappen, onderliggende aandoening, dat is bij de griep niet anders. Dat blijkt ook uit de wekelijkse rapport van het RIVM waarbij het aantal doden onder de 70 met COVID zonder onderliggende aandoening extreem laag is, slechts 10% van de pak um beet 1287 doden. Waar gaat dit over?!?!?
Dit gaat over een samenleving waar jij deel van uit maakt. In een samenleving kom je op voor de zwakkeren. De ouderen/zwakkeren waar je het hier over hebt, hebben er voor gezorgd dat we het hier zo goed hebben. Daarnaast (ik heb je cijfers niet gecheckt, daar is het me te laat voor) zijn de cijfers die nu bekend zijn die TERWIJL de strenge maatregelen van toepassing zijn. Als je deze maatregelen niet zou hebben zou het aantal besmettingen veel hoger zijn, zou je naast corona waarschijnlijk ook de reguliere griep-golf hebben (die we nu niet/nauwelijks gehad hebben vanwege de maatregelen, wat bewijst dat ze wel degelijk werken) en zou de zorg dus helemaal overbelast zijn. En als de zorg overbelast is, gaat het aantal doden sterk omhoog (ongeacht of dat door corona, griep, of een auto-ongeluk komt waarbij het 'jammer maar helaas' is omdat de ziekenhuizen vol zijn).
Wat ze proberen te bereiken is een vaccinatiemaatschappij, full-control, waarbij het natuurlijke immuunsysteem wordt uitgeschakeld en beleidsmakers en big farma bepaald hoe gezond je blijft door weer een prikje te halen.
Nee, wat ze proberen te bereiken is dat de zorg niet overbelast raakt tot er een permanentere oplossing is (een vaccin) zodat we daarna weer terug kunnen naar de vrijheden die we gewend zijn. Het natuurlijke immuunsysteem wordt niet uitgeschakeld. Sterker nog, als je weet hoe een vaccin werkt had je geweten dat je immuunsysteem juist wat bijleert en dus 'slimmer' wordt.
Geloof niet dat dit de oplossing is en dat we daar naartoe moeten. Daarom haalde ik ook de Mexicaanse griep uit 2009 aan, dat de eerste poging was zo'n vaccinatiemaatschappij te introduceren. Dat is toen mislukt, een te zwak virus. Wederom de WHO, verkeerde inschatting ernst van het virus, was toen ook gelijk aan Ebola maar bleek niet te kloppen. Zoek het maar terug en vergelijk, exact dezelfde werkwijze, exact dezelfde bullshit, dezelfde physische terreur.
Wat heb je dan liever? Dat het WHO niet waarschuwt en achteraf meldt 'de halve wereld is uitgestorven dus er zal wel iets aan de hand zijn'? Het idee van een nieuw/onbekend virus is dat het nieuw is, en daarmee is vrijwel alles over dat virus nog onbekend. Als achteraf blijkt dat het mee blijkt te vallen is dat alleen maar positief toch? Een virus heeft niet zoiets als GPS waarmee je exact af kan lezen hoe snel het gaat en welke richting het uit gaat. Daar is veel onderzoek voor nodig, en dat kost veel tijd. Het is dan beter om vooraf te waarschuwen en de verwachtingen in positieve zin bij te stellen, dan achteraf melden dat je te laat bent.
En een opmerking over 'zoek het maar terug' opmerkingen in het algemeen: zo werkt het niet. Als je iets wil bewijzen maken geef je daar een bron bij, of je zegt het gewoon niet. Aan 'zoek maar op' heb je werkelijk helemaal niets. Zeker in de zoek-bubbel van Google kan persoon 1 een compleet ander resultaat krijgen dan persoon 2. Dus als je iets wil bewijzen: bron vermelden (en een random facebook bericht is geen bron)
De meeste maatregelingen zijn/kunnen niet medisch worden onderbouwd, zoals de avondklok
Minder contactmomenten = minder besmetting
de lockdown
Minder contactmomenten = minder besmetting
mondkapjes. e.d.
Mondkapjes zorgen ervoor dat als je hoest/praat/niest/.. een deel van de druppels die uit je mond komen door het mondkapje opgevangen worden, en daarmee zorg je voor minder besmettingen. Let op, deze bescherming is niet 100% (zeker bij een niet-medisch mondkapje) en daarom gelden de regels zoals afstand houden óók met een mondkapje. Maar het helpt wel degelijk om het aantal besmettingen te verminderen.
Zelfs na twee weken na het invoeren gingen de cijfers omhoog!
Een virus is geen exacte wetenschap. Je kan geen timer aanzetten en zeggen nú gaat het omlaag. Iets later gingen de cijfers overigens wel degelijk omlaag.
Je hoort ook hier weer zeggen dat de cijfers zo laag zijn door de maatregelingen. Dat is simpelweg niet te bewijzen omdat we het niet over kunnen doen, er is simpelweg geen vergelijkingsmateriaal. Je kunt niet bewijzen dat het wél gewerkt heeft en kunt ook niet bewijzen dat het niet gewerkt heeft. Dan zouden we alles opnieuw moeten doen zonder maatregelingen, dat gaat niet.
Dat is wel degelijk te bewijzen. Inderdaad niet door een parallel universum waarbij we een exact zelfde wereld hebben maar dan zonder maatregelen. Maar het gebruik van quarantaine, mondmaskers, etc. bij virussen is absoluut niet nieuw. Daar zijn in het verleden studies naar gedaan, en de resultaten daarvan zijn ook gewoon toe te passen op de huidige situatie. Door dergelijke studies lopen dokters nu met een schoon schort, handschoenen, bril, mondmasker rond in plaats van met een bloederig schort en gebruikt mes om te laten zien hoeveel operaties ze die week wel niet gedaan hebben.
Alleen, zijn er wel aanwijzingen waaruit blijkt dat landen zonder (extreme) maatregelingen nauwelijks verschil laten zien. Of de maatregelingen hebben gewerkt is daarom wél discutabel, zeker de extreme maatregelingen.
Let er hierbij op dat virussen als deze gevoelig zijn voor klimaat. In Nederland was dat te merken door een sterke vermindering van het aantal besmettingen in de zomer. Hetzelfde merk je in landen waar het klimaat vaak/altijd is zoals het bij ons in de zomer is. Het virus verspreid zich dan simpelweg een stuk minder gemakkelijk. Je kan dus absoluut niet zomaar land x met land y vergelijken, zonder daarmee alle omstandigheden mee te nemen.
Een nee, dit is geen complotdenken - sla daarmee de discussie niet dood! De informatie is allemaal vrij beschikbaar alleen je moet er wel naar op zoek gaan! Zet die brainwash TV en nieuws uit en ga zelf op zoek en ga zelf nadenken. Dat is pas gezond. Ik laat het hier even bij.
Ik wil je liever niet als complotdenker wegzetten, maar als ik op wikipedia (https://nl.wikipedia.org/...nitie_en_karakteristieken) de eigenschappen van een complottheorie erbij pak:
1. Een complottheorie gaat uit van grootschalig bedrog met kwaadaardige opzet, dat op geheime en illegale wijze wordt uitgevoerd
Uit je bericht: Wat ze proberen te bereiken is een vaccinatiemaatschappij, full-control, waarbij het natuurlijke immuunsysteem wordt uitgeschakeld en beleidsmakers en big farma bepaald hoe gezond je blijft door weer een prikje te halen.
2. Een complottheorie concurreert altijd met wat wel het officiële verhaal wordt genoemd: de consensus onder historici en andere geleerden over wat er gebeurd is, gebaseerd op verschillende vormen van meestal veel betrouwbaarder bewijsmateriaal. Complottheorieën worden gekenmerkt door zwak, tegenstrijdig of gewoonweg onbestaand bewijsmateriaal en drijven vaak op schijnbaar onbeantwoorde vragen.
Uit je bericht: Dat is simpelweg niet te bewijzen omdat we het niet over kunnen doen, er is simpelweg geen vergelijkingsmateriaal.
3. Een complottheorie veronderstelt dat de vermeende samenzweerders hypercompetent zijn
Uit je bericht: Wat ze proberen te bereiken is een vaccinatiemaatschappij, full-control, waarbij het natuurlijke immuunsysteem wordt uitgeschakeld en beleidsmakers en big farma bepaald hoe gezond je blijft door weer een prikje te halen.
4. Een complottheorie wordt vaak zodanig geconstrueerd dat deze onfalsifieerbaar is. Tegenbewijs wordt weggewuifd of zelfs verdraaid, alsof het juist bewijs is ten gunste van de complottheorie.
Uit je bericht: Om aan te tonen dat je het echt hebt en het virus 'leeft', is een bloedonderzoek (zie website RIVM) nodig alleen de cijfers die naar buiten komen zijn positieve PCR-test uitslagen aangeduid als besmetting en zonder zo'n aanvullend bloedonderzoek. Die besmettingcijfers zeggen nog niet zo heel veel als er geen bloedonderzoek is gedaan.
5. In vrije, democratische samenlevingen zijn complottheorieën vaak gericht tegen de elite, ondanks het bestaan van vrije pers en vrij onderzoek.
Uit je bericht (en ja, ik weet het, hij komt bij meerdere punten terug): Wat ze proberen te bereiken is een vaccinatiemaatschappij, full-control, waarbij het natuurlijke immuunsysteem wordt uitgeschakeld en beleidsmakers en big farma bepaald hoe gezond je blijft door weer een prikje te halen.
Sorry, maar je krijgt alle vinkjes. Dat wil echter niet zeggen dat de discussie daarmee dood is. Maar als je niet als complotdenker gezien wil worden, moet je misschien eens kijken wat je daar aan kan doen. Waar ik zelf vooral erg moe van wordt is het roepen 'zoek maar op' of 'zet die brainwash TV en nieuws uit'. Dat zijn wat mij betreft echt typische complot/wappie uitspraken. Kom in plaats daarvan met (betrouwbare) bronnen INCLUSIEF linkje. En daarmee bedoel ik ook niet een screenshot waarbij je bij één van de 73 pagina's wat streepjes/rondjes hebt gezet, en waarbij je de link niet eens aan kan klikken omdat die in de schermafbeelding zit. Zo'n screenshot zegt niets, en mist context (namelijk de overige 72 pagina's van het document). Dát is pas selectief nieuws/informatie brengen.

Door Tweakers user codebeat, donderdag 18 maart 2021 05:18

vosManz schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 01:13:
Als reactie op de 'Een reactie op alle reacties' update van Codebeat.

1. Ik wil je liever niet als complotdenker wegzetten, maar als ik op wikipedia (https://nl.wikipedia.org/...nitie_en_karakteristieken) de eigenschappen van een complottheorie erbij pak:

1. Een complottheorie gaat uit van grootschalig bedrog met kwaadaardige opzet, dat op geheime en illegale wijze wordt uitgevoerd

2. Waar ik zelf vooral erg moe van wordt is het roepen 'zoek maar op' of 'zet die brainwash TV en nieuws uit'. Dat zijn wat mij betreft echt typische complot/wappie uitspraken. Kom in plaats daarvan met (betrouwbare) bronnen INCLUSIEF linkje. En daarmee bedoel ik ook niet een screenshot waarbij je bij één van de 73 pagina's wat streepjes/rondjes hebt gezet, en waarbij je de link niet eens aan kan klikken omdat die in de schermafbeelding zit. Zo'n screenshot zegt niets, en mist context (namelijk de overige 72 pagina's van het document). Dát is pas selectief nieuws/informatie brengen.
Het eerste wat ik dacht was "werkt die meneer bij SchoolTV of jeugdjournaal ofzo" of heb je een cursus politicologie gevolgd waarbij je leert om alles wat krom is recht (proberen) te praten. Kijk, ik ga niet overal op in op alle punten die aankaart want ik kan met twee punten al dat "ik heb gelijk" gezever van je al om zeep helpen.

Nummertje 1. Ik heb het er helemaal niet over dat ik een complotdenker ben, ik geef alleen maar aan dat het geen complotdenken is, dat is namelijk onmogelijk. Dat is een wezenlijk verschil. Het is helemaal geen complot want de informatie die ik opsom is vrij beschikbaar, niets geheims aan, ook niet illegaal, iedereen kan het opzoeken! Jij ook dus, iedereen. Ze maken er geen geheim van, alleen die informatie zie je niet of hoor je niet op MSM maar je kunt het wel opzoeken.


Nummertje 2: Bij de screendump staat aangegeven welke pagina het is (pagina 70) en er staat een adres aangegeven uit welk document het afkomstig is. Elke week komt er zo'n document uit, er is nu alweer een update. Het is toch niet zo moeilijk om het adres over te typen of even een zoekmachine te gebruiken? Met een hele bladiebla tekst heb je geen moeite maar even een adres overtypen wel. Selectieve luiheid en.....

Dat brengt mij tot het laatste, je zoekt naar redenen om je eigen (aangeprate) argumenten valide te verklaren (je moet in de politiek gaan, daar doen ze dat ook) en poogt mij als een gekkie weg te zetten. Dat gaat je niet lukken sorry. Met personen zoals jij valt er altijd wel wat te zaniken omdat je jezelf niet openstelt voor nieuwe informatie. Je neemt 'nieuwe' informatie niet objectief tot jezelf, je hebt al een mening, je bent al bevooroordeeld, je wil debuncken. Je zal er alles aan doen om mijn verhaal te ondermijnen wat er ook staat, ook al staan daar directe links in, ook al is de informatie valide. Het is altijd wat, nooit goed, altijd een "ja maar", je gaat voor je eigen gelijk. Daar word ik nou moe van, zo kun je geen normale conversatie voeren.

Dat geeft mij ook de reden niet verder in te gaan op je aantijgingen. Video heb je ook niet bekeken, dat was je trigger niet, toch? Je hoeft het echt niet met mij eens te zijn hoor maar ik hoef ook geen uitgekauwd goedpraat 'advies' van je (tevens zonder links - over links gesproken!), daarvoor weet ik al veel te veel. Alle informatie die ik geef is na te zoeken.

Probeer mensen te stimuleren te doen wat ik zelf ook heb gedaan, ga op onderzoek uit. Jij wilt dat blijkbaar niet, da's prima maar ga niet anderen de les lezen als je ook niet weet hoe het zit. Hoef verder geen reactie, bespaar mij en andere de moeite. Hartelijk dank.

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2021 06:08]


Door Tweakers user Pietervs, donderdag 18 maart 2021 09:17

Het hele verhaal ademt een sfeer van volslagen ongeïnformeerd, ongeïnteresseerd gelul uit, met daar overheen een sausje van fijn de cijfers naar jezelf toerekenen om maar aan te tonen dat het allemaal wel meevalt.

Ik ben onderhand moe. Moe van de maatregelen, moe van het alleen zijn, maar vooral moe van de idioten, domoren en egoïstische figuren die niet verder komen dan "ikke ikke ikke" en daardoor er aan bijdragen dat deze draconische maatregelen nog wel even nodig zullen zijn.

Nog een maand of 3, dan zijn er genoeg mensen gevaccineerd en/of hebben Corona gehad waardoor eindelijk de maatregelen echt versoepeld kunnen worden. Het zou eerder kunnen, maar ja, de wappies vinden hun eigen genot nou eenmaal belangrijker dan de maatschappij. Dus tot die tijd moeten we het maar uitzingen.

Door Tweakers user Dooievriend, donderdag 18 maart 2021 09:24

pedorus schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 19:07:
[...]

Echt schitterend om deze reactie als eerste te zien onder een blog over "foutieve prognoses". Er zijn nu 1,2 miljoen positieve tests en 16K doden MET corona (meesten AAN ouderdom, mediaan leeftijd 82). Met slechts 1/3 testbereidheid en mensen die geen/nauwelijks symptomen krijgen (en false positives) zit je zo op minstens 5 miljoen mensen die het al gehad hebben. Hoeveel Nederlanders hadden we ook alweer?

Ben je al bezig om die 16K mensen die MET het huidige beleid zijn overleden te begraven? Met een wappiebeleid van plezier in het leven, goed slapen, vroegtijdige medicijnen, vitamine D, weerstand, ventilatie, uitbreiden zorgcapaciteit e.d. had je ze waarschijnlijk geeneens gehad. In Florida zie je met minder maatregelen niet daadwerkelijk significant minder doden..

Is er nog iets anders dan de dood wat nog je focus heeft? Wat zeg je tegen die miljoenen mensen die last van het beleid hebben? Zoals vele studenten, jongeren, ondernemers, enz.. Dit beleid kost zomaar 10x zoveel kost dan het oplevert, te betalen in ongelukkig leven en bloed.
Zoals je zelf zegt: 16K doden met 1,2 miljoen positieve tests. 1,2 miljoen positieve tests zijn *minder* dan 1,2 miljoen mensen die de ziekte hadden, want je test vaak dubbel (om zeker te zijn) en je kan het virus ook meerdere keren krijgen, zeker met meerdere varianten in omloop. Jouw claim dat er dus "minstens 5 miljoen mensen het al gehad hebben" is pure quatsch. Maar ok, laten we simpelweg zeggen: 16K doden op 1,2 miljoen positieve tests. Als we aan 17,5 miljoen positieve tests zitten (bvb. na 10 jaar pandemie), dan, via de regel van drie, heeft Nederland 233K vermijdbare doden. Dat is nog ruim meer dan ik zelf geschat had.

Ik zou ook graag willen opmerken dat het argument "ja, maar dit waren oude mensen of mensen met onderliggende aandoeningen" echt asociaal is. Moeten we mensen met onderliggende aandoeningen niet net beschermen in plaats van ze te verliezen in een sociaal-darwinistische survival of the fittest? Zijn de paar levensjaren die ouderen anders nog hebben niet meer waard dan dat wij een jaar op café kunnen?

Belangrijk, we hebben het hier over 16K oversterfte. Dat zijn mensen die niet dit jaar gestorven zouden zijn zonder het virus. Ouderdom of onderliggende aandoeningen zijn hier dus al gecorrigeerd!

Ja, ik leg de focus op de dood. Dat is voor mij het doorslaggevende argument in de hele discussie: iemand die vermijdbaar sterft is een tragedie. 16K is al enorm veel. 233K is hallucinant en ik ben bereid een deel van mijn vrijheid tijdelijk op te geven om dat te vermijden. Hier is niets fascistisch aan: we geven voortdurend vrijheden op om anderen extra vrijheid te gunnen. De simpelste voorbeelden zijn stoppen bij een rood licht of belastingen betalen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2021 09:25]


Door Tweakers user Dooievriend, donderdag 18 maart 2021 09:24

-

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2021 09:24]


Door Tweakers user vosManz, donderdag 18 maart 2021 09:57

codebeat schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 05:18:
[...]


Het eerste wat ik dacht was "werkt die meneer bij SchoolTV of jeugdjournaal ofzo" of heb je een cursus politicologie gevolgd waarbij je leert om alles wat krom is recht (proberen) te praten. Kijk, ik ga niet overal op in op alle punten die aankaart want ik kan met twee punten al dat "ik heb gelijk" gezever van je al om zeep helpen.

Nummertje 1. Ik heb het er helemaal niet over dat ik een complotdenker ben, ik geef alleen maar aan dat het geen complotdenken is, dat is namelijk onmogelijk. Dat is een wezenlijk verschil. Het is helemaal geen complot want de informatie die ik opsom is vrij beschikbaar, niets geheims aan, ook niet illegaal, iedereen kan het opzoeken! Jij ook dus, iedereen. Ze maken er geen geheim van, alleen die informatie zie je niet of hoor je niet op MSM maar je kunt het wel opzoeken.


Nummertje 2: Bij de screendump staat aangegeven welke pagina het is (pagina 70) en er staat een adres aangegeven uit welk document het afkomstig is. Elke week komt er zo'n document uit, er is nu alweer een update. Het is toch niet zo moeilijk om het adres over te typen of even een zoekmachine te gebruiken? Met een hele bladiebla tekst heb je geen moeite maar even een adres overtypen wel. Selectieve luiheid en.....

Dat brengt mij tot het laatste, je zoekt naar redenen om je eigen (aangeprate) argumenten valide te verklaren (je moet in de politiek gaan, daar doen ze dat ook) en poogt mij als een gekkie weg te zetten. Dat gaat je niet lukken sorry. Met personen zoals jij valt er altijd wel wat te zaniken omdat je jezelf niet openstelt voor nieuwe informatie. Je neemt 'nieuwe' informatie niet objectief tot jezelf, je hebt al een mening, je bent al bevooroordeeld, je wil debuncken. Je zal er alles aan doen om mijn verhaal te ondermijnen wat er ook staat, ook al staan daar directe links in, ook al is de informatie valide. Het is altijd wat, nooit goed, altijd een "ja maar", je gaat voor je eigen gelijk. Daar word ik nou moe van, zo kun je geen normale conversatie voeren.

Dat geeft mij ook de reden niet verder in te gaan op je aantijgingen. Video heb je ook niet bekeken, dat was je trigger niet, toch? Je hoeft het echt niet met mij eens te zijn hoor maar ik hoef ook geen uitgekauwd goedpraat 'advies' van je (tevens zonder links - over links gesproken!), daarvoor weet ik al veel te veel. Alle informatie die ik geef is na te zoeken.

Probeer mensen te stimuleren te doen wat ik zelf ook heb gedaan, ga op onderzoek uit. Jij wilt dat blijkbaar niet, da's prima maar ga niet anderen de les lezen als je ook niet weet hoe het zit. Hoef verder geen reactie, bespaar mij en andere de moeite. Hartelijk dank.
Mooi dat je niet op mijn punten ingaat, enkel op het 'complotdenken'. Dat geeft juist aan dat je wél een complotdenker danwel wappie bent. Dank, dan hoef ik daar niet meer over te twijfelen.

Ik heb het filmpje wél bekeken. Het bevat dezelfde crap die hier gezegd wordt, maar dan verpakt in een filmpje met een positief muziekje, daarna nog een soort gedichtje en een 'analyse'. Nog maar een spreekwoord dan: 'Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding'. Je kan het verhaal nog zo mooi verwerken in een filmpje, het blijft inhoudelijk dezelfde crap. Maar het was inderdaad niet mijn trigger. Mijn trigger was juist je reactie (zoals ik bovenaan mijn reactie ook aangaf) waarin je aangeeft dat zo ongeveer iedereen die reageert slecht geïnformeerd is, maar vervolgens weer aankomt met 'zoek zelf maar je bronnen'. Als je op die manier reageert moet je er ook niet van staan te kijken dat mensen de informatie die jij blijkbaar gezien hebt, zelf niet gevonden hebben.

Wat je wel helemaal goed hebt, is dat ik mijn bericht typte met als doel je te ondermijnen. Naar mijn mening is het namelijk een 'pile of crap' zoals ik net ook al aangaf. Ik wil best openstaan voor nieuwe informatie, maar zoals aangegeven, kom dan met bewijs. Als ik zelf ga zoeken kom ik met bewijs die míjn verhaal ondersteunen, zo werken zoekmachines nu eenmaal. Jij bent degene die dit blog gepost heeft, jij wil dus blijkbaar iets met ons delen, kom dan ook zelf met bewijs. Een onderzoeker komt ook niet met de claim 'de aarde is plat' om daar vervolgens bij te zeggen 'zoek zelf het bewijs maar, het is er echt'. En ik HEB je RIVM linkje overgetypt (anders wist ik niet dat het 73 pagina's zijn, right ;) ) maar het heeft me 3 keer checken gekost omdat de link hoofdlettergevoelig bleek en ik een typefout in de getalletjes gemaakt had. Als je iets duidelijk wil maken moet je het niet zo moeilijk mogelijk maken bij de informatie te komen, dan maak je het juist zo gemakkelijk mogelijk.

Ik sta best open voor nieuwe informatie, maar als ik zelf ga zoeken vindt ik enkel de informatie die ik wil vinden (zo werkt zoeken nu eenmaal). Jij hebt dit blog gepost, dus blijkbaar wil je ons voorzien van nieuwe informatie. Daar ga ik zelf niet het hele internet naar afzoeken. Dat kun je wegwuiven met 'je staat niet open voor nieuwe informatie' maar voor mij wil het zeggen 'jij wil ons wat leren, laat de informatie maar zien'.

Overigens is alle informatie uit mijn vorige bericht en uit dit bericht ook na te zoeken. Doe maar eens, er zal een wereld voor je opengaan. Zo werkt het toch volgens jou? Als er iemand mensen de les aan het lezen is ben jij het wel, want jij 'eist' dat mensen maar zelf onderzoek gaan doen. Lekker gemakkelijk, maar dan moet je het ook niet vreemd vinden als mensen je niet geloven of tegen je in gaan.

Als laatste, ik werk niet voor SchoolTV of het jeugdjournaal, en ook niet voor iets wat daar op lijkt. En ik heb ook geen cursus politicologie gevolgd. Ik zou zelfs zeggen dat mijn interesse in politiek bijna tegen het nulpunt aan zit.

Door Tweakers user Znorkus, donderdag 18 maart 2021 11:24

Ik wil je 1 tip meegeven.

Alle kritiek die je op een ander hebt, daarvan zou ik je willen aanraden: kijk eens in de spiegel?
Oftewel - wat je zegt ben je zelf. Alles wat je de politiek en mensen die het niet met je eens zijn bij voorbaat verwijt:

Wie is er hier beinvloed door desinformatie?
Wie heeft er hier niet zijn bronnen op orde?
Wie wil er hier niet luisteren?
Wie zet hier mensen weg als incompetent?
Wie zit er hier onzin te spuien?
Wie gaat er hier nou voor z'n eigen gelijk?
Wie zit er hier nou anderen de les te lezen?
Wie is hier bevooroordeeld?
Wie is hier op zoek gegaan naar redenen om z'n eigen argumenten valide te verklaren?

Maak jezelf toch niks wijs. Begrijpelijk hoor, je kritische vragen, maar doe nou niet net alsof je de eerste bent die daarover nagedacht heeft.

Het is een beetje van het niveau: zwarte materie? Wat een onzin! Nooit bewijs voor gevonden! Klinkt onlogisch! Kan nooit! Ze zoeken maar wat! Ze zijn van het padje!

Prima. Ga maar naar het MIT en kijk hoe geinteresseerd ze zijn ;-)

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2021 11:27]


Door Tweakers user carbidsjitter, donderdag 18 maart 2021 16:34

Ik heb zelf ook weleens zitten rekenen, alweer een tijdje terug, nu voor heel 2020.

Je ontkomt er niet aan om aanname's te doen, anders zou iedere Nederlander getest moeten worden (wekelijks/maandelijks) en dat gaat nooit gebeuren of lukken. Ik denk dat Sanquin een representatieve weergave geeft van het aantal mensen met antistoffen, 13%
Bron: https://www.sanquin.nl/ov...an-de-donors-januari-2021

Je komt dan op een aantal uit van 0.13x17.5 miljoen mensen = 2.275 miljoen besmette mensen.

En dan het aantal mensen overleden aan COVID-19, dit is 11209
Bron (pagina 62):
https://www.rivm.nl/sites...kelijks_20201229_1229.pdf

Dus een IFR van 11209/2275000=0.49%

Tussen de 0-65:

Bron (pagina 68):
https://www.rivm.nl/sites...kelijks_20201229_1229.pdf

Aantal mensen overleden:642
Aantal besmetting:742176
IFR:642/742176=0.0865%

Deze IFR zal in werkelijkheid hoogstwaarschijnlijk lager zijn, omdat Sanquin meer besmetting constateert dan het RIVM en bij de laatste berekening komt het aantal besmettingen van het RIVM, dezelfde pagina 68. Bij Sanquin kon ik niet een tabel vinden met aantal besmetting per leeftijds categorie.


En dan nu de griep. Het aantal besmettingen is wat lastiger te bepalen omdat er minder gemeten wordt, ik heb hiervoor 2 bronnen:
https://www.cdc.gov/flu/about/keyfacts.htm
https://nl.wikipedia.org/wiki/Griep

De eerste bron lijkt mij het beste, als Westers land lijken wij relatief veel op Amerika, in dat onderzoek komen ze op 8% uit. Op Wikipedia komen ze gemiddeld op 7.5 uit, in dezelfde orde van grote.

Dan het aantal sterfte gevallen:
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Daar staat een gemiddelde van 6443 sterfte gevallen de laatste 5 jaar (oversterfte)

IFR wordt dan:
0.08*17 miljoen (gemiddelde over de jaren 2014-2019) = 1.36 miljoen
IFR=6443/1.36 miljoen=0.47%

Let wel dit is een gemiddelde, hoogstwaarschijnlijk overlijden er de volgende jaren minder mensen aan Covid-19 en zal dus de IFR dalen.

Puur de cijfers gezien is Covid-19 even dodelijk, maar besmettelijker dan de griep. (afgezien van het ziekteverloop en maatregelen).

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2021 18:07]


Door Tweakers user Dooievriend, donderdag 18 maart 2021 18:08

carbidsjitter schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 16:34:
En dan het aantal mensen overleden aan COVID-19, dit is 11209
Bron (pagina 62):
https://www.rivm.nl/sites...kelijks_20201229_1229.pdf
Bedankt voor de bron, maar dit is een onderschatting van het aantal doden door Covid-19. Reden? Ook niet-geteste mensen sterven eraan (typisch oudere mensen in een rusthuis die al een zwak gestel hadden). Daarom dat je voor de oversterfte moet gaan. Zie bvb. https://nos.nl/artikel/23...k-hoger-dan-verwacht.html, waar het over ruim 15K mensen in 2020 alleen al gaat.

Of in de bron die jij aanhaalt, 12.727 oversterfte in de periode oktober-februari, 5(!) maanden. 11209 is dus een schromelijke onderschatting.
Dus een IFR van 11209/2275000=0.49%
Het zou echter perfect op 1% kunnen liggen als je via oversterfte meet. Maar ok, die factor 2 is niet het grote struikelblok.
En dan nu de griep. Het aantal besmettingen is wat lastiger te bepalen omdat er minder gemeten wordt, ik heb hiervoor 2 bronnen:
https://www.cdc.gov/flu/about/keyfacts.htm
https://nl.wikipedia.org/wiki/Griep

De eerste bron lijkt mij het beste, als Westers land lijken wij relatief veel op Amerika, in dat onderzoek komen ze op 8% uit. Op Wikipedia komen ze gemiddeld op 7.5 uit, in dezelfde orde van grote.

Dan het aantal sterfte gevallen:
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Daar staat een gemiddelde van 6443 sterfte gevallen de laatste 5 jaar (oversterfte)

IFR wordt dan:
0.08*17.5 miljoen = 1.4 miljoen
IFR=6443/1.4 miljoen=0.46%

Let wel dit is een gemiddelde, hoogstwaarschijnlijk overlijden er de volgende jaren minder mensen aan Covid-19 en zal dus de IFR dalen.

Puur de cijfers gezien is Covid-19 even dodelijk, maar besmettelijker dan de griep. (afgezien van het ziekteverloop en maatregelen).
Interessant om te zien dat griep ook serieus wat slachtoffers maakt. Het belangrijkste verschil zit hem dus idd in het feit dat Covid-19 veel besmettelijker is: zonder maatregelen krijgt bijna iedereen het. En zelfs met maar 0.5% mortaliteit is dat nog 88K Nederlanders. Dat is toch al 10 keer meer dan de griepdoden per jaar. Merk tenslotte op dat als we allemaal tegelijk Covid-19 krijgen, het zorgstelsel overbelast raakt (herinner "flatten the curve" uit de eerste golf), en het sterftecijfer zal stijgen.

Maar laten we het tenminste eens zijn over je berekeningen, die kloppen grosso modo.

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2021 18:10]


Door Tweakers user T-Forever, donderdag 18 maart 2021 18:46

Grappig hoe mensen mondkapjes een drogreden noemen, en daarmee hun eigen drogreden creëren, ze kunnen namelijk makkelijk een kn95 of zelfs een pff3 masker opzetten, en die zijn wél bewezen effectief, die stoffen krengen inderdaad niet, maar die zijn er ook niet om het virus te stoppen maar om jouw spuug tijdens het praten niet teveel te laten rond vliegen.

Door Tweakers user codebeat, donderdag 18 maart 2021 19:56

vosManz schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 09:57:
[...]
Ik zou zelfs zeggen dat mijn interesse in politiek bijna tegen het nulpunt aan zit.
Ah, dat verklaart een hoop, ook geen kamerdebatten en technische briefing gevolgd dus. Daar kijk ik namelijk wel naar en dat is een wereld van verschil met wat je in de MSM ziet en hoort. Bedankt voor deze enige nuttige toelichting. Dat je daarvoor zoveel woorden voor nodig hebt, zeg dat dan meteen!

Door Tweakers user Chielemans, donderdag 18 maart 2021 20:48

Oh codebeat, wat een slappe reactie zeg. Echt, je hele blog en reacties van jou hieronder.. een natte scheet.

Je argumenten zijn onderuit gehaald. Je hebt geen inhoudelijk weerwoord. Je reageert op de man, in plaats van op de inhoud. Echt slap. Wat mij betreft game over.
Als je een ruggengraat zou hebben, dan zit dit een prachtig moment zijn om te zeggen: jongens jullie hebben gelijk, ik zat verkeerd. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.
Maar ik vermoed dat je daar de moed niet voor hebt. Jammer.

Wat mij betreft: over naar de orde van de dag, alles wat gezegd moest worden is hier al gezegd.

Door Tweakers user codebeat, donderdag 18 maart 2021 21:14

Chielemans schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 20:48:
Wat mij betreft: over naar de orde van de dag, alles wat gezegd moest worden is hier al gezegd.
Fijn. Ik vind kritiek helemaal niet erg hoor (je hoeft het er niet mee eens te zijn) maar wel als reacties alleen maar bedoeld en gestoeld zijn om iemand onderuit te halen, belachelijk te maken. Dat is precies wat vosManz doet en daarna ook nog enkele natrappers.... Ik begin daar niet mee hoor. Snap echt niet waar dat nodig voor is en wat voor zin dat heeft. Bepaald wijsneuzen kliercultuurtje is dat, effe lekker bashen ofzo. Het is niet nodig mijn een lezing te geven wat ik op MSM ook kan horen, dan kijk ik daar wel naar.

Net als dat bericht van jou, dat is totaal overbodig. Dit zijn bevindingen en ik ben echt niet de enige die hier zo over denkt. Dat heb ik ook al eerder geschreven, ik kan met voorbeelden komen tot sint juttemus komen maar het zal bij een bepaalde groep believers nooit genoeg zijn. Deze 'conversaties' zijn waardeloos, heb je niets aan. Anderen kunnen wel normaal reageren, dus waarom jullie niet? Dan is dit gezever helemaal niet nodig, het is ook niet nodig, doe het niet. Dit is ook weer geen bevredigend antwoord zeker? Eindeloos.

Door Tweakers user carbidsjitter, donderdag 18 maart 2021 21:19

Absolute sterfte is hier te vinden:
https://opendata.cbs.nl/s...0895ned/table?fromstatweb

En oversterfte (excel bestand tabel 6):
https://www.cbs.nl/nl-nl/maatwerk/2021/04/overledenen-2020
Dooievriend schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 18:08:
Interessant om te zien dat griep ook serieus wat slachtoffers maakt. Het belangrijkste verschil zit hem dus idd in het feit dat Covid-19 veel besmettelijker is: zonder maatregelen krijgt bijna iedereen het.
Dit is een aanname, dat weten we niet. Maar ik reageer later nog wel meer inhoudelijker. En het is idd eerlijker voor de vergelijking om ook voor Corona de oversterfte te gebruiken.

Ik weet vrij goed wat de cijfers zijn, maar toch vind ik de maatregelen buiten proporties, maar vooral de manier vind ik discutabel (ben ik nu een Wappie ;) ), daar het vooral om een kleine groep gaat die de problemen in de zorg veroorzaken. En ik weet dat jongere mensen er ook lang last van kunnen hebben en er aan kunnen overlijden, maar voor beleid is het noodzakelijk om op een rationele manier naar het grote plaatje te kijken. Dit heel lastig, want er wordt bv. niet bijgehouden hoeveel gezonde levenjaren het kost door alle uitgestelde behandelingen, depressies etc. ik heb berekeningen gezien die de negatieve kant op gaan. En ook de 50 miljard die in de economie gepompt is, een fractie daarvan had je al veel kunnen doen in de zorg. En ook krijgen we hoogstwaarschijnlijk meer hongerdoden in de wereld dan dat er door Corona gaan overlijden:

https://www.wfp.org/news/...are-pushed-further-hunger

Dit heeft uiteraard minder met het probleem van de zorgcapaciteit te maken, maar is ook van belang vind ik.


En wat ik ook vaak zie is dat men ook maar enige kritiek heeft op het beleid die ook nog eens goed rationeel onderbouwd is, dat men al wappie wordt genoemd, dat zeg in mijn optiek ook al iets over degene die het beleid probeert te verdedigen, met oogkleppen op zonder dat diegene dat door heeft, terwijl de ander beweert dat de tegenpartij juist oogkleppen op heeft. Bijvoorbeeld Maurice de Hond heeft goed onderbouwde stukken met goede argumenten en berekeningen, hij heeft echt wel een punt.

Afgezien van dat hopelijk voeg ik wat toe aan de discussie ;).

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 maart 2021 21:32]


Door Tweakers user Beginner, donderdag 18 maart 2021 21:25

Volgens mij ben je een beste jongen of meid. Mijn advies is om je toch nog eens goed in te lezen over dit onderwerp. Ik ga je niet vertellen hoe het zit, dat gaat niet veel zin hebben. Je maakt behoorlijk wat vreemde aannames in je stukje, alleen al wat je zegt over vaccinaties en dat je daarmee je afweersysteem stillegt slaat kant nog wal, gelukkig, natuurlijk. Verder wens ik je veel wijsheid en inlevingsvermogen toe. Denk bijvoorbeeld ook eens aan iemand die een naaste heeft moeten verliezen vanwege deze rot ziekte en lees je stukjes nog eens door dan. Veel succes verder.

Door Tweakers user pedorus, donderdag 18 maart 2021 21:26

Znorkus schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 11:24:
Prima. Ga maar naar het MIT en kijk hoe geinteresseerd ze zijn ;-)
Niet MIT maar Stanford is de beste universiteit op dit gebied, en daar hebben ze al dat soort wetenschappers. Ze zien geen/weinig effect van lockdowns op de langere termijn: https://doi.org/10.1111/eci.13484 Het groepsdenken der heilige coronamaatregelen kan beter geen wetenschappelijkheid claimen. Het is emotioneel angstbeleid, hou jezelf voor de gek, of kom er gewoon voor uit. :p

En jazeker, je bent met meer, zoals vrijwel ieder totalitair regime een meerderheid kent. Ook in Noord Korea zou iedereen voor de huidige grote leider kiezen. Waar het totalitaire uit blijkt is hoe de minderheid niet geaccepteerd wordt, zoals dat ze letterlijk in elkaar gebeukt worden als ze proberen te demonstreren. Amnesty waarschuwt Nederland niet voor niets voor mensenrechtenschendingen.

Het probleem is, als je met zijn allen in iets gaat geloven, dan hoeft dat niet opeens waar te zijn. En de mensen die het groepsdenken uitdragen, zijn niet erg geloofwaardig. Kijk maar eens hoe dicht journalisten op elkaar staan vandaag na de uitslag, ze geloven het zelf niet eens. En kijk ook eens hoe snugger zo'n belangrijke uitdrager als De Jonge nu echt is, rijdt in zijn auto zonder rijbewijs. Hij gelooft sterk in zijn eigen frame, maar dat frame wordt daarmee niet waar, hij is in zijn eigen frame getrapt.
Dooievriend schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 18:08:
Maar laten we het tenminste eens zijn over je berekeningen, die kloppen grosso modo.
Dat is al een heel verschil binnen 24u. :) Nu is alleen 2.275 miljoen nogal laag als zelfs Van Dissel 3 miljoen als conservatieve schatting geeft. De steekproef was niet goed, en niet iedereen maakt antistoffen. Vandaar dat ik het echt op 5 miljoen hou (4*1.2 miljoen positief getesten, vanwege vrijwel niet testen in 1e golf en slechts 1/3 testbereidheid, dubbel positieven zijn er nauwelijks, wel false positives).

En over asociaal: Dat is na Grapperhaus toch van betekenis veranderd. Ik vind het asociaal als kinderen niet naar school mogen of als mensen maximaal met zijn 2en buiten mogen zijn en niet bij elkaar mogen komen. Sommige kinderen hebben al meer dan een jaar hun ouder in de gevangenis niet gezien. De lasten worden ook niet eerlijk verdeeld, ik betaal zelf bijvoorbeeld geen extra belasting, dat doen we met staatsschuld voor volgende generaties. Hoe a-sociaal kan een samenleving worden.

Oversterfte komt ook van een hittegolf, stress, bejaarden die in hongerstaking zijn gegaan of jongeren die zelfmoord hebben gepleegd, het is niet uit elkaar te houden. Zweden heeft weinig maatregelen gehad, en ook weinig oversterfte gehad.

Door Tweakers user vosManz, donderdag 18 maart 2021 21:27

codebeat schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 19:56:
[...]


Ah, dat verklaart een hoop, ook geen kamerdebatten en technische briefing gevolgd dus. Daar kijk ik namelijk wel naar en dat is een wereld van verschil met wat je in de MSM ziet en hoort. Bedankt voor deze enige nuttige toelichting. Dat je daarvoor zoveel woorden voor nodig hebt, zeg dat dan meteen!
Mooi dat je uit een hele reactie enkel het ene zinnetje wat totaal niet relevant is er uit weet te pikken.

En op basis daarvan ook nog eens een aanname doet die niet waar is. Geen interesse != geen kennis of niets van meegekregen.

Maar ik ben er klaar mee. Ik had je graag een kans gegeven, maar je hebt meer dan duidelijk gemaakt dat je gewoon een complotdenker / wappie bent. Dat je in plaats van inhoudelijk reageren liever op de persoon afgaat, en daarbij wappie termen als 'MSM' gebruikt, zegt voor mij genoeg. Moet je helemaal zelf weten, maar ik ga er geen woorden meer aan vuil maken. Veel plezier nog met je theorieën! Val mij er a.u.b. niet mee lastig :)

Door Tweakers user pedorus, donderdag 18 maart 2021 22:05

Ten opzichte van mensen die in een soort van hypnose zitten, is een complotdenker ten minste nog iemand die denkt. Wat een hol en leeg argument.. ;)

Je bent trouwens mogelijk besmettelijk, dan schijn je in quarantaine te moeten, volgens eigen woorden.. Gek genoeg snappen steeds meer mensen dat er meer is in het leven dan 1 virus. Alles wat ooit belangrijk was, is nog steeds belangrijk, zoals onze jeugd. Veel plezier nog met je theorieën! :)

Door Tweakers user Dave M., donderdag 18 maart 2021 22:06

P-R-A-C-H-T-I-G gezegd! Ik had het niet beter kunnen doen! Mijn complimenten!

Door Tweakers user vosManz, vrijdag 19 maart 2021 00:00

Zeg je klaar te zijn met de ene, komt de volgende ;) Maar goed, ik zal happen :Y)
pedorus schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 22:05:
[...]

Ten opzichte van mensen die in een soort van hypnose zitten, is een complotdenker ten minste nog iemand die denkt.
Tja, iemand die denkt te denken denkt ook zullen we maar zeggen :P Persoonlijk laat ik het echte denkwerk over dit onderwerp liever aan de experts over, en daar val ik zelf op dit gebied in ieder geval niet onder. Net als 95+% van Nederland ben ik niet opgeleid als viroloog/wetenschapper/.., al denken veel Nederlanders tegenwoordig wel expert te zijn. Vandaar dat bronnen naar de personen die wel echt expert zijn (en dus opgeleid in deze materie) zo belangrijk zijn.
Wat een hol en leeg argument.. ;)
Begrijpend lezen blijkt ook lastig. Het stukje dat je quote is geen argument, maar een conclusie. Het argument staat in de zin daarna (en in mijn vorige reacties).
Gek genoeg snappen steeds meer mensen dat er meer is in het leven dan 1 virus. Alles wat ooit belangrijk was, is nog steeds belangrijk, zoals onze jeugd.
En waar hoor je mij precies zeggen dat er niet meer is in het leven dan dit virus? Ik kan me niet voorstellen dat iemand niet klaar is met dat virus. Maar het is helaas niet zo dat als je er klaar mee bent het gewoon weg gaat. Ik geef ook om de jeugd, juist daarom zijn deze maatregelen er en hou ik mij daaraan. Ik zou namelijk graag zien dat als onze jeugd een jackass-stunt uithaalt (bijvoorbeeld) en die gaat mis, er een plekje voor ze is in het ziekenhuis. En zonder maatregelen is dat simpelweg niet het geval. En ik zou het ook vervelend vinden dat ze voor die jeugdige persoon iemand anders uit een bedje moeten kieperen en dood laten gaan. Dus ga a.u.b. niet zeggen dat ik niets om vrijheid, jeugd, zwakkeren of wat dan ook geef.

We zijn een heel eind op weg met het beschermen van onze kwetsbaren o.a. met behulp van vaccinaties. Als dat gedaan is (en daarvoor hoeft echt niet heel NL volledig gevaccineerd te zijn) komt er weer wat ademruimte in de zorg. Het is echt niet erg als er dan nog (veel) besmettingen zijn, zolang de zorg het maar bij kan benen. Als dat het geval is kunnen de maatregelen losgelaten worden en krijgen we onze vrijheden terug. Mocht dat niet het geval zijn, dán is er alle reden tot demonstraties, een volksopstand of wat dan ook.
Veel plezier nog met je theorieën! :)
Merci, hetzelfde! :>

Door Tweakers user Chielemans, vrijdag 19 maart 2021 00:32

codebeat schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 21:14:
[...]


Fijn. Ik vind kritiek helemaal niet erg hoor (je hoeft het er niet mee eens te zijn) maar wel als reacties alleen maar bedoeld en gestoeld zijn om iemand onderuit te halen, belachelijk te maken. Dat is precies wat vosManz doet en daarna ook nog enkele natrappers.... Ik begin daar niet mee hoor. Snap echt niet waar dat nodig voor is en wat voor zin dat heeft. Bepaald wijsneuzen kliercultuurtje is dat, effe lekker bashen ofzo. Het is niet nodig mijn een lezing te geven wat ik op MSM ook kan horen, dan kijk ik daar wel naar.

Net als dat bericht van jou, dat is totaal overbodig. Dit zijn bevindingen en ik ben echt niet de enige die hier zo over denkt. Dat heb ik ook al eerder geschreven, ik kan met voorbeelden komen tot sint juttemus komen maar het zal bij een bepaalde groep believers nooit genoeg zijn. Deze 'conversaties' zijn waardeloos, heb je niets aan. Anderen kunnen wel normaal reageren, dus waarom jullie niet? Dan is dit gezever helemaal niet nodig, het is ook niet nodig, doe het niet. Dit is ook weer geen bevredigend antwoord zeker? Eindeloos.
Prachtig! Je illustreert mijn punt nogmaals. Dank!

Door Tweakers user codebeat, vrijdag 19 maart 2021 05:14

Chielemans schreef op vrijdag 19 maart 2021 @ 00:32:
[...]
Prachtig! Je illustreert mijn punt nogmaals. Dank!
Ben heel blij voor je dat je nu tevreden bent. Top, daar doen we het voor. Heb nog een update geplaatst want er was behoefte aan meer informatie. Bij deze dus.

Door Tweakers user YourMom, vrijdag 19 maart 2021 08:53

Partizaans geroeptoeter door mensen die zich laten bespelen door politici die er alle baat bij hebben dat dit debat een politiek debat geworden is, gesteund door al even partizaanse "alternatieve" mediaboeren die hun pijlen richten op gecherrypickte feitjes, alles dat niet in hun kraampje past fel negerend, onder het motto van 'wie het luidst roept, krijgt uiteindelijk gelijk, of op z'n minst de perceptie gelijk te hebben'.

Rechtsconservatief, men moet een kat een kat noemen, zal aan het einde van deze crisis, doden op z'n geweten hebben.

Door Tweakers user boschhd, vrijdag 19 maart 2021 09:13

Naar aanleiding van Jaap van Dissel. Hier is de hele technische briefing, gewoon nog te vinden op debat direct overigens, scherp gezet op de vraag van Van Haga. En laat t vooral even doorlopen, dan geeft Van Dissel aan waarom het wel een probleem is.

Door Tweakers user vosManz, vrijdag 19 maart 2021 09:46

Ik had aangegeven niet meer te reageren, maar de update van codebeat is zo duidelijk selectief gebracht dat ik het toch nog een keer doe :P
Verwijderde Video, fragment 10-03-2021:
Verklaring Jaap van Dissel RIVM/OMT IFR Corona vs Griep
- Onder de video staat dat deze 'Banned from YouTube' zou zijn, dat is niet het geval.
- Onder de video staat dat deze voor de verkiezingen gebanned is, wat zou impliceren dat er wat te verbergen is. Dat is niet het geval (het filmpje stond op 10 maart iig op YouTube, de dag dat het debat plaatsvond en een week vóór de verkiezingen).
- Het filmpje zelf is een fragment van 1:06 waarin precies geknipt is wat de poster wil horen. Een belangrijke uitspraak van Jaap van Dissel die direct na dit stukje komt is er af geknipt (zoals boschhd ook al aangeeft). Over het selectief posten van nieuws en fake media gesproken..

YouTube filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=ydVAIRhcN_E
(het stukje dat eruit is geknipt start op 3:50, met vanaf 5:00 een stuk dat NIET in het filmpje van codebeat te zien is maar wel enorm belangrijk is als context.

Het volledige debat is zoals boschhd al aangeeft ook op debat direct te vinden.

Door Tweakers user HetGezegde, vrijdag 19 maart 2021 10:18

Ik vind het altijd moelijk om niet te reageren en me in deze eindeloze discussie te mengen, maar ik wil toch ook m'n ei kwijt.

Ik kan me zeker deels vinden in je standpunt: nagenoeg gelijk sterfecijfer als bij een 'gewone' griep (als we dat zo even kunnen noemen), maar weet wel dat deze cijfers gemeten zijn met de huidige maatregelen. We weten niet wat de cijfers zouden zijn wanneer we gewoon door waren gegaan met werken, bezoek, feesten, school, etc. Logischerwijs zouden die hoger moeten zijn.

Dit zorgt ervoor dat het beeld vertekend wordt.

En stel - en dat weten we niet - het zou allemaal wel meegevallen zijn met het aantal doden, dan nog is het daar niet om te doen. Het huidige beleid is niet gefocust op minder doden, maar moet ervoor waken dat ons zorgsysteem het aankan. Als de IC's vol liggen met Covid patienten (die al dan niet beter worden), is er geen ruimte voor patienten met andere complicaties.

Daarnaast is het standpunt "Wat ze proberen te bereiken is een vaccinatiemaatschappij, full-control, waarbij het natuurlijke immuunsysteem wordt 'uitgeschakeld' (mogelijkheid ontnemen natuurlijke weerstand op te bouwen - immuunsysteem ontnemen te 'leren' en te herkennen) en beleidsmakers en big farma bepaald hoe gezond je blijft door weer een prikje te halen" op helemaal niks gebasseerd. Daar is geen bewijs voor en, met bijv. het AstraZeneca vaccin, wordt je wel op een natuurlijke wijze immuun, aangezien je lichaam zelf aan de slag gaat met het aanmaken van antistoffen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 maart 2021 10:19]


Door Tweakers user carbidsjitter, vrijdag 19 maart 2021 10:47

Maar toch vind ik dat van Haga hele terechte vragen stelt, ik heb dat zelfde filmpje ook gezien, ook dat stukje met het verloop van de ziekte.

Ook had van Haga vragen over de bijwerkingen van het vaccin en of het wel veilig is, dat werd heel onfatsoenlijk door de Jonge afgedaan als nepnieuws terwijl het een hele terechte vraag, nu helemaal hoogstwaarschijnlijk ook blijkt dat het AstraZenica vaccin meer dan verwachte bijwerkingen heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=WBkV5IYgjUY

Hetzelfde geldt voor Maurice de Hond die ook terechte kritische vragen stelt.

De titel vind ik wel verwerpelijk, ik acht het RIVM betrouwbaar, maar dit is bv. wel een dubieuze steekproef om het aandeel van de britse variant te bepalen:
https://www.maurice.nl/20...ing-news-rivm-ontmaskerd/

Of vergelijkingen van vergelijkbare staten met of zonder (weinig) maatregelen:
https://www.maurice.nl/2021/03/12/vs-leren/

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 maart 2021 10:52]


Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 19 maart 2021 11:21

nu helemaal hoogstwaarschijnlijk ook blijkt dat het AstraZenica vaccin meer dan verwachte bijwerkingen heeft.
Ik denk niet dat ooit de verwachting is gesschept dat er geen bijwerkingen zouden zijn van het vaccin, en zoals meerdere experts hebben aangegeven is wat we tot op heden gezien hebben net helemaal in lijn met verwachtingen.

Wel ga ik ermee akkoord dat dit goed moet opgevolgd worden, dat moet nagegaan worden wat de risicofactoren zijn voor bijwerkingen en of we de vaccins kunnen verbeteren om die risicos verder in te perken.

Door Tweakers user DedSec85, vrijdag 19 maart 2021 13:47

Hulde voor deze post! Eindelijk nog een Tweaker die ook in staat is om zichzelf te informeren en objectief naar feiten kan kijken!

Door Tweakers user Dooievriend, vrijdag 19 maart 2021 15:51

carbidsjitter schreef op donderdag 18 maart 2021 @ 21:19:
Absolute sterfte is hier te vinden:
https://opendata.cbs.nl/s...0895ned/table?fromstatweb

En oversterfte (excel bestand tabel 6):
https://www.cbs.nl/nl-nl/maatwerk/2021/04/overledenen-2020


[...]


Dit is een aanname, dat weten we niet. Maar ik reageer later nog wel meer inhoudelijker. En het is idd eerlijker voor de vergelijking om ook voor Corona de oversterfte te gebruiken.
Wacht even, het stikt van de aannames hier. Jij doet er zelf een paar stevige. Dan mag ik er toch ook doen, niet?

Het argument hier is dat griep al decennia (eeuwen?) rondwaart: de mensheid heeft er een redelijke weerstand tegen (en ook al een tijdje een redelijk vaccin!). Covid-19 is nieuw: we hebben er nog geen weerstand tegen. De situatie is volgens mij vergelijkbaar met de Europeanen die Noord- en Zuid-Amerika koloniseerden. De natives daar zijn massaal gestorven aan de nieuwe ziektes die de Europeanen meebrachten, en wij bevinden ons nu in hetzelfde schuitje. Daarom denk ik dat zonder de maatregelen en vaccins bijna iedereen besmet raakt, in tegenstelling tot griep.

Het feit dat we in de herfst al een tweede golf hadden is nog een extra argument. Griepseizoen start pas in de winter. Als er ook in de lente nog een derde golf komt, dan is het volgens mij zonneklaar dat vroeg of laat bijna iedereen besmet raakt.
Ik weet vrij goed wat de cijfers zijn, maar toch vind ik de maatregelen buiten proporties, maar vooral de manier vind ik discutabel (ben ik nu een Wappie ;) ), daar het vooral om een kleine groep gaat die de problemen in de zorg veroorzaken. En ik weet dat jongere mensen er ook lang last van kunnen hebben en er aan kunnen overlijden, maar voor beleid is het noodzakelijk om op een rationele manier naar het grote plaatje te kijken. Dit heel lastig, want er wordt bv. niet bijgehouden hoeveel gezonde levenjaren het kost door alle uitgestelde behandelingen, depressies etc. ik heb berekeningen gezien die de negatieve kant op gaan. En ook de 50 miljard die in de economie gepompt is, een fractie daarvan had je al veel kunnen doen in de zorg. En ook krijgen we hoogstwaarschijnlijk meer hongerdoden in de wereld dan dat er door Corona gaan overlijden:

https://www.wfp.org/news/...are-pushed-further-hunger

Dit heeft uiteraard minder met het probleem van de zorgcapaciteit te maken, maar is ook van belang vind ik.


En wat ik ook vaak zie is dat men ook maar enige kritiek heeft op het beleid die ook nog eens goed rationeel onderbouwd is, dat men al wappie wordt genoemd, dat zeg in mijn optiek ook al iets over degene die het beleid probeert te verdedigen, met oogkleppen op zonder dat diegene dat door heeft, terwijl de ander beweert dat de tegenpartij juist oogkleppen op heeft. Bijvoorbeeld Maurice de Hond heeft goed onderbouwde stukken met goede argumenten en berekeningen, hij heeft echt wel een punt.

Afgezien van dat hopelijk voeg ik wat toe aan de discussie ;).
Ik ben volledig akkoord dat de maatregelen een hoop negatieve neveneffecten hebben. Ook positieve: het aantal verkeersdoden ligt significant lager bij een lockdown, en de luchtkwaliteit is beter :) Ik denk niet dat de negatieve neveneffecten opwegen bij het positieve hoofdeffect van minder besmettingen.

Ik hoop wel dat we het bij een volgende pandemie beter aanpakken en idd bvb. de zorgsector beter financieren, een strategische voorraad mondmaskers aanleggen, en meer aandacht hebben voor psychisch leed en eenzaamheid.
TheZenMeister schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 06:42:
Daarnaast lees ik dat wel 1% van de mensen overleidt aan covid. Dat is pertinent onjuist. Slechts 0,25% van de mensen belanden op de IC. De IFR ligt wereldwijd op 0,23%
Wereldwijd. Dat is ook inclusief India waar mensen ontzettend smerig leven. 0,23%.
Je weet dat de bevolkingspiramide van India er anders uitziet dan onze bevolkingswolkenkrabber? 2/3 van de bevolking is er jonger dan 40, de mortaliteit ligt daar inderdaad navenant lager. 1% mortaliteit in Nederland is echt wel een redelijk te onderbouwen cijfer, zoals ik onderhand al voldoende getoond heb.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 maart 2021 16:00]


Door Tweakers user codebeat, vrijdag 19 maart 2021 16:06

vosManz schreef op vrijdag 19 maart 2021 @ 09:46:
Ik had aangegeven niet meer te reageren, maar de update van codebeat is zo duidelijk selectief gebracht dat ik het toch nog een keer doe :P

[...]

- Onder de video staat dat deze 'Banned from YouTube' zou zijn, dat is niet het geval.
- Onder de video staat dat deze voor de verkiezingen gebanned is, wat zou impliceren dat er wat te verbergen is. Dat is niet het geval (het filmpje stond op 10 maart iig op YouTube, de dag dat het debat plaatsvond en een week vóór de verkiezingen).
- Het filmpje zelf is een fragment van 1:06 waarin precies geknipt is wat de poster wil horen. Een belangrijke uitspraak van Jaap van Dissel die direct na dit stukje komt is er af geknipt (zoals boschhd ook al aangeeft). Over het selectief posten van nieuws en fake media gesproken..

YouTube filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=ydVAIRhcN_E
(het stukje dat eruit is geknipt start op 3:50, met vanaf 5:00 een stuk dat NIET in het filmpje van codebeat te zien is maar wel enorm belangrijk is als context.

Het volledige debat is zoals boschhd al aangeeft ook op debat direct te vinden.
Ja hoor, daar gaan we weer, het is wéér niet goed. Nu is het weer uit de context gerukt, what's next? Fake nieuws bladiebla. Weet je wat fake nieuws is? De NOS, MSM. Heb het al eerder aangegeven, het maakt niet uit waarmee je komt, je zal altijd een reden bedenken om het te ondermijnen.

De video is wél van YouTube gehaald enwel van het account van FVD/Van Haga, het heeft zelfs nog een politiek tintje! Kijk maar er staat ook nog een logo op in de video als bewijs. Voor jou gemak zal ik het er straks nog even bijzetten. In deze video, die notabene ook recentelijk van YouTube is gehaald, geeft Van Haga aan dat dit is gebeurd (en zelfs een 'podcast' met Van Haga is van YouTube gehaald):
https://odysee.com/@FreeS...t-wybren-van-haga:8?t=690

De link naar de video begint bij zijn uitleg, hopelijk is dat goed of is dat ook weer niet goed? Van Haga is zelfs gebanned geweest van Linked-In net als Trump toen. Maar ja, als het niet je politieke kleur is, dan is dat niet zo erg toch? Dan is het wél terecht maar owee als het gaat om iemand die wel gerespecteerd wordt, nou, dan is het hek van de dam! Dat kan dan weer niet. Dat is pas selectief.

Dat is nu precies wat hier ook aan de hand is, het komt niet uit dus is het nooit goed. Waarom komt het eigenlijk niet uit, wil je de waarheid niet horen? Ook zijn het cijfers van OMT/RIVM zelf of iemand van het OMT een uitlating doet dan nee hoor, dan is het weer niet goed bekeken bladiebladiebla.

Voor de IFR, het getal op zich, is het helemaal niet relevant wat daarna komt. De rest daarna was de vraag ook niet dus niet relevant voor het gevraagde getal, het ging om het getal. Als je debatten volgt en technische briefings, maar dat doe jij niet (je volgt de politiek niet gaf je al eerder aan), dan zou je weten dat de IFR een heel belangrijk getal is waar de maatregelingen op zijn gebaseerd. Het getal komt onnoemelijk veel terug. Het fragment is op deze uitspraak geknipt omdat Van Dissel met zoveel 'ruis' praat, de beste man praat zoveel en zegt zo weinig met veel woorden. Maar iedereen mag ook naar jou videolink kijken hoor, dat veranderd niets aan zijn uitspraak. Goed dat je bent gaan zoeken, schouderklopje.

Als je ook nog wenst te controleren of de video daadwerkelijk verdwenen is dan kun je nog op deze twee officiële kanalen kijken.
https://www.youtube.com/c...FpCP0isppPl8d8uRsg/videos
https://www.youtube.com/channel/UC9H9K7oSpte0uWBofdW4UiA

Bij de eerste link hierboven genoemd, kun je ook meteen zien hoeveel goede, kritische en relevante vragen Van Haga heeft gesteld en hoe vaak hij géén of een onvolledig antwoord krijgt. Vind dat erg frapant, waarom geen transparantie? Waarom al die geheimzinnigheid? Er is zelfs een motie van wantrouwen ingediend maar nee hoor, geen woord hierover in de MSM. Je kan het zelfs nog opzoeken op de MSM sites maar je zult het niet terugvinden. Dat is met zoveel dingen, echt belangrijke wetenswaardigheden hoor je daar niet.

Tot slot, nee, ik hoef niet weer een uitleg van je wat er nu weer niet goed is, doe het niet aub.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 maart 2021 16:51]


Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, vrijdag 19 maart 2021 16:46

En met die laatste zin, schop je jezelf voor je hoofd. Jij wilt wel dat anderen naar jouw invloeden luisteren. Maar als wij iets kunnen aantonen, praat je tegen dovemans oren.

Ik ben wel een beetje klaar met de corona complot theoristen die het allemaal zelf op internet hebben gevonden.
Ik heb zelf ook onderzoek gedaan en ben tot de conclusie gekomen dat ik een complot-complot denker ben dus alles wat de wappen zeggen kan ik meteen weer ontkrachten met zelfde bullshit.

Al die figuren in toom houden en maar door de mazen van de wet heen manoeuvreren om maar een feestje ergens te organiseren en het dan een demonstratie noemen.
Zoals engel al zei, ik ben voor een parallelle samenleven. Nu ken ik nog een heel groot gebied ergens in Alaska. Pak je passpoort en TIEF OP!

Door Tweakers user codebeat, vrijdag 19 maart 2021 16:57

Dj Neo Ziggy schreef op vrijdag 19 maart 2021 @ 16:46:
En met die laatste zin, schop je jezelf voor je hoofd. Jij wilt wel dat anderen naar jouw invloeden luisteren. Maar als wij iets kunnen aantonen, praat je tegen dovemans oren.

Ik ben wel een beetje klaar met de corona complot theoristen die het allemaal zelf op internet hebben gevonden.
Ik heb zelf ook onderzoek gedaan en ben tot de conclusie gekomen dat ik een complot-complot denker ben dus alles wat de wappen zeggen kan ik meteen weer ontkrachten met zelfde bullshit.

Al die figuren in toom houden en maar door de mazen van de wet heen manoeuvreren om maar een feestje ergens te organiseren en het dan een demonstratie noemen.
Zoals engel al zei, ik ben voor een parallelle samenleven. Nu ken ik nog een heel groot gebied ergens in Alaska. Pak je passpoort en TIEF OP!
Kun je aub even normaal reageren? Dit is nu een typisch voorbeeld, er valt niets meer inhoudelijk in te brengen en dan gaan 'slaan'. Heb je de rest gelezen of de alleen de laatste zin? Je hoeft niet te reageren hoor, doe het dan ook niet.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 19 maart 2021 19:37

1 van de dingen waarbij ik denk dat je in de fout gaat is door zo te focussen op de IFR. Deze zou gelijk zijn met griep en daarom is deze ziekte volgens jouw ook niet erger.

Met dat kleine verschil dat deze ziekte besmettelijker is dan de gewone griep. Van een gewone griep weten we dat de R waarde rond de 1.25 a 1.5 zit. Voor COVID-19 zou deze rond de 2.5 zitten. COVID is dus besmettelijker en verspreid zich sneller onder de bevolking. En dat telt snel op natuurlijk.

Daarnaast is er meer dan de mortaliteit bij deze ziekte. Door zo te focussen op IFR ga je voorbij aan hen die ernstig ziek worden maar het wel overleven. Die maanden later alsnog last hebben van deze ziekte. Je gaat voorbij aan het feit dat tijdens deze pandemie met momenten onze gezondheidszorg zo onder druk stond dat onze ziekenhuizen het niet meer aankonden. En dat is dan alsnog met beperkende maatregelen om de snelheid van verspreiding af te remmen.

Door Tweakers user nst6ldr, vrijdag 19 maart 2021 21:15

De gezondheidszorg is een stabiliserende factor bij een variabele als IFR, het moment dat de IC's weer vol liggen en patiënten niet geholpen kunnen worden, sterven er veel meer.

Niet vergezocht dat dat weer gaat gebeuren trouwens, twee van m'n kennissen zijn elders in het land inmiddels weer ingezet omdat capaciteitsgebrek. Beide nog niet ingeënt trouwens, lastig.

Door Tweakers user pedorus, zaterdag 20 maart 2021 00:01

vosManz schreef op vrijdag 19 maart 2021 @ 00:00:
Persoonlijk laat ik het echte denkwerk over dit onderwerp liever aan de experts over, en daar val ik zelf op dit gebied in ieder geval niet onder. Net als 95+% van Nederland ben ik niet opgeleid als viroloog/wetenschapper/..,
Nu ben ik zelf toevallig wel wetenschapper (als je je zo mag noemen met honderden citaties alleen al op artikelen die slechts mijzelf als auteur hebben, wat vrij bijzonder is), maar dat maakt weinig uit. Een viroloog weet echt niet hoe jij je leven het beste kan leven, dat weet je hopelijk zelf beter. Om een topviroloog als Hendrik Streeck te quoten: Als je alleen naar virologen luistert krijg je een heel saai leven, geen seks bijvoorbeeld. Virologen krijgen ook geen onderwijs in zeg alternatieve kosten en vinden het prima om 1 leven te redden ten koste van duizenden die daardoor sterven van de honger. Ze geven advies op slechts 1 aspect, zelfde met epidemiologen, die zien een overschatting van de aantallen als goed. En dan krijgen ze ook nog eens zeer gerichte opdrachten: onderzoek of een avondklok iets zou kunnen bijdragen, en rara, het antwoord is dat dit mogelijk is.
Ik kan me niet voorstellen dat iemand niet klaar is met dat virus.
Dan ben ik de eerste :) Ik ben niet klaar met dit virus, dit virus is er nog steeds als ik dood ben, net zoals muggen bijvoorbeeld. Dit is ook zo'n veelgebruikt frame. Het gaat over maatregelen. Ik ben wel een beetje klaar met de maatregelen serieus nemen. Het is alsof je muggen hebt, en je neemt maatregelen:
  • verplicht kippengaas voor de ruiten
  • verplicht 1,5 meter afstand tot ieder plasje water
  • maximaal met 2 mensen over de straat
  • geen alcoholverkoop na 20:00u
  • verplicht binnen zitten tussen 21:00 en 04:30
  • scholen, universiteiten, musea, meeste winkels, horeca, entertainment, kantoren, enz verplicht gesloten
  • verplicht een kap op van kippengaas als er veel mensen in de buurt zijn
  • onderzoek afdoen als kwakzalverij als het bijvoorbeeld over DEET, vroegtijdige medicijnen, luchtstromingen, of andere alternatieven gaat
  • enz
Iedereen zal zien dat bovenstaande maatregelen vast wel iets helpen tegen muggen, maar tamelijk suboptimaal zijn. Welnu, er is op de langere termijn evenveel bewijs voor veel van deze maatregelen als voor de beroemde coronamaatregelen. Daar is men klaar mee, niet met het virus.
Ik zou namelijk graag zien dat als onze jeugd een jackass-stunt uithaalt (bijvoorbeeld) en die gaat mis, er een plekje voor ze is in het ziekenhuis. En zonder maatregelen is dat simpelweg niet het geval.
Wat zou het toch mooi zijn als er zelfzorgmedicijnen voor thuis bestonden, zoals Rob Elens ze beschrijft. Het ziekenhuis is er dan in de eerste plaats voor de rest. De echt oude mensen gaan trouwens sowieso niet meer naar het ziekenhuis.
Als dat het geval is kunnen de maatregelen losgelaten worden en krijgen we onze vrijheden terug.
"Nog even volhouden." Daar zou ik niet op rekenen, dan zou je geen coronapaspoort hoeven invoeren. Mondkapjes bijvoorbeeld, duren volgens Fauci nog jaren (en het liefst moet je er 2 op zelfs als je al gevaccineerd bent, geen grap): https://www.youtube.com/watch?v=ff-PJp1f5v4
Want ja, er zijn natuurlijk varianten he. In een mensenleven is het trouwens normaal dat er minstens 10% van de tijd een pandemie is (zoek maar op). Dus het draaiboek ligt al klaar voor de volgende keer.

Dit stopt pas als mensen inzien dat het te gek geworden is, en dat ze in een vlaag van verstandsverbijstering massale hoeveelheden slachtoffers veroorzaakten. Een trein aan onschuldige slachtoffers per geredde coronapatiënt, maar ze zagen alleen maar corona, corona, en corona. En pas heel langzaam komt dat proces op gang. (En dit fenomeen van massavorming is niet bepaald uniek in de geschiedenis, het zit in de menselijke natuur.)

Door Tweakers user mistermood, zaterdag 20 maart 2021 00:36

Als je twijfelt of je een wetenschapper bent, ben je geen wetenschapper. En gast, corona vergelijken met een muggenplaag? Dan ben je gewoon meteen af 8)7

Door Tweakers user pedorus, zaterdag 20 maart 2021 01:06

mistermood schreef op zaterdag 20 maart 2021 @ 00:36:
Als je twijfelt of je een wetenschapper bent, ben je geen wetenschapper. En gast, corona vergelijken met een muggenplaag? Dan ben je gewoon meteen af 8)7
Een goede wetenschapper twijfelt juist. Muggen zijn op de langere termijn gevaarlijker en dodelijker dan corona (200+M zieken per jaar, 0.5+M doden per jaar). Bedankt voor deze argumenten. Ik denk dat de meesten binnen afzienbare tijd (in jaren) wel inzien dat er iets niet klopte aan coronamaatregelen. In sommige gevallen zou het echter zomaar tot de dag des oordeels kunnen duren.. :p

Door Tweakers user carbidsjitter, zaterdag 20 maart 2021 11:55

Dooievriend schreef op vrijdag 19 maart 2021 @ 15:51:
[...]
Wacht even, het stikt van de aannames hier. Jij doet er zelf een paar stevige. Dan mag ik er toch ook doen, niet?
Dat kan wel zijn, je ontkomt niet aan aanname's, maar ik onderbouw ze wel.
Dooievriend schreef op vrijdag 19 maart 2021 @ 15:51:
[...]
Het argument hier is dat griep al decennia (eeuwen?) rondwaart: de mensheid heeft er een redelijke weerstand tegen (en ook al een tijdje een redelijk vaccin!). Covid-19 is nieuw: we hebben er nog geen weerstand tegen. De situatie is volgens mij vergelijkbaar met de Europeanen die Noord- en Zuid-Amerika koloniseerden. De natives daar zijn massaal gestorven aan de nieuwe ziektes die de Europeanen meebrachten, en wij bevinden ons nu in hetzelfde schuitje. Daarom denk ik dat zonder de maatregelen en vaccins bijna iedereen besmet raakt, in tegenstelling tot griep.
Nu vergelijk je een IFR van Corona van 1% (die ook discutabel is) met masaal sterven en dat is niet zo, we sterven niet masaal.

Nu acht ik het RIVM wel betrouwbaar, maar als je dit ziet, tenenkrommend:
https://www.youtube.com/watch?v=rMw9sJ6e6Gc

Door Tweakers user techetga, zondag 21 maart 2021 02:08

Je hebt groot gelijk. Ik ben echter optimistisch. Ik vertrouw dat na verloop van tijd mensen er van bewust worden dat lockdowns een politieke keuze zijn en het ons niet 'overkomt'. Zo veel landen om ons heen (Florida, Dubai) die bewijzen dat lockdowns geen of een gering effect hebben danwel dat ze niet gerechtvaardigd zijn. Gezien de enorme inperking op individuele vrijheid en schade die de lockdowns hebben is het absoluut niet gerechtvaardigd.
En zelfs al zou iedereen corona krijgen en de zorg triage moeten toepassen, zouden de verloren levensjaren nog te overzien zijn in tegenstelling tot de die nu verloren gaan aan de lockdown. Ik zou nog enige empathie kunnen opbrengen voor de IC-patiënten, was het niet dat veruit de meeste overgewicht en meerdere welvaartsziektes hebben. Doodgaan hoort eenmaal bij het leven, en helemaal als je je best doet je leven zo ongezond mogelijk te leven.
Vroeger leefden we in een liberaal land. Als je kiest ongezond te leven was je hier vrij in maar moest je wel de consequenties ondergaan. Nederland anno 2021 is dit verre van. Mensen denken dat ze hun hele leven hun lichaam kunnen verwaarlozen en verwachten dat iedereen onze individuele vrijheden gaan inperken om zo te compenseren voor deze stupide kortzichtigheid. Deze gedachtegang is niet egoïstisch maar gemeengoed was het niet dat de media ons enorme angst aanpraat. Was het niet dat je niet 'deugt' of 'wappie' bent als je kritisch bent tegenover de maatregelen.
In 2018 was er ook een grieppandemie. Er was oversterfte en deze zou te voorkomen zijn door lockdown. Toch hoorde je niemand moorden brand schreeuwen op dat moment. We hadden ons gezond verstand en we hielden in ons achterhoofd dat alleen de zwakste ouderen zouden sterven. Hollandse nuchterheid. Dit is het Nederland waarvan ik zo hoop dat het terugkomt.

[Reactie gewijzigd op zondag 21 maart 2021 02:09]


Door Tweakers user carbidsjitter, zondag 21 maart 2021 10:48

Zat net nog te kijken op de CBS site naar sterfte:
https://opendata.cbs.nl/#...t/70895ned/table?dl=35377

En de tabel op jaren gezet.

Zoals verwacht is bij de oudere leeftijdscategoriën veel oversterfte en er zijn in absolute zin t.o.v. 2019 16681 meer mensen dood en t.o.v. 2018 zijn er 15203 meer mensenoverleden, er is echt wel wat aan de hand.

Als we naar de leeftijdscategorie kijken van 0-65 dan zijn er t.o.v. 2019 713 meer mensen overleden en t.o.v. 2018 zijn er 80 meer overleden. Dus het blijft specifiek voor een bepaalde leeftijdscategorie fataal. (afgezien van het ziekteverloop).

Als we kijken naar bv. 2017 t.o.v. 2020 in de leeftijd 0-65, dan zijn er 47 meer mensen overleden in 2017 dan in 2020, let wel meer in 2017. Terwijl er in die leeftijdscategorie in 2017 in absolute zin minder mensen waren (13.92 miljoen) in de categorie 0-65 dan in 2020 (14.01 miljoen)

En als je wat verder terug gaat, aantal overlijdens in 2000 is 26711, 5063 MEER mensen overleden in 2000 in de leeftijdscategorie 0-65 en dat terwijl de absolute bevolkingsgrootte toen 13.71 miljoen was.

Bevolkingstabellen:
https://opendata.cbs.nl/#/CBS/nl/dataset/37296ned/table

Wat ik wil zeggen hiermee, wees voorzichtig met de risicogroep i.v.m. de zorg, maar laat het voor de categorie 0-65 wat meer doorgaan met evt. beperkte maatregelen, de aantalen zieken die hier uit voorkomen zijn behapbaar en pomp dat geld wat je bespaart in de zorg, waar al jarenlang in bezuinigd wordt. Iig, dat is mijn visie, ik zit hier natuurlijk ook op mijn 'zolderkamertje' te tikken, maar ik kan de maatregelen gewoon echt niet snappen t.o.v. de risico's en de nevenschade, het grotere plaatje.

[Reactie gewijzigd op zondag 21 maart 2021 11:35]


Door Tweakers user pedorus, zondag 21 maart 2021 19:17

Dat valt ook alleen maar te snappen in emotionele en/of machtstermen, niet in rationele. Het kan anders, en Florida met net iets meer inwoners dan Nederland is daar een voorbeeld van:
https://twitter.com/GovRo...tatus/1372658375167782918
https://twitter.com/DaFeid/status/1368902394067755011
Iedereen mag die laatste grafiek voor zichzelf beoordelen :)

Door Tweakers user esdeboer, zondag 21 maart 2021 21:08

Misschien moet je ook het klimaat en de sociale situaties in de twee staten meenemen en de cumulatieve grafiek nemen, dan doet Californië het toch beter.

https://www.latimes.com/c...had-better-covid-response

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 22 maart 2021 11:05

techetga schreef op zondag 21 maart 2021 @ 02:08:
Je hebt groot gelijk. Ik ben echter optimistisch. Ik vertrouw dat na verloop van tijd mensen er van bewust worden dat lockdowns een politieke keuze zijn en het ons niet 'overkomt'. Zo veel landen om ons heen (Florida, Dubai) die bewijzen dat lockdowns geen of een gering effect hebben danwel dat ze niet gerechtvaardigd zijn.
Over Dubai wil ik even een opmerking maken.

In Mei 2020 is het Emiraat 5 weken lang in totale lockdown gegaan. Tenzij je werkzaam was in een essentiële sector mocht je je woning niet verlaten tenzij je toestemming had van de overheid. Gedurende de eerste 3 weken kon je 1x per dag toestemming vragen voor naar de dokter/apotheek/supermarkt te gaan. Tijdens de laatste 2 weken was dat 1x om de 3 dagen.

Toen de lockdown werd opgeheven is er nog enkele maanden een avondklok geweest van 22:00 tot 6:00. En ja, er werd zwaar op gecontroleerd. Controleposten op vele grote wegen en snelheidscamera's die ingesteld worden op de laagste snelheid zodat iedereen geflitst werd en gecontroleerd werd.

Toen het normale leve hervatte na die 5 weken was dat eerst overal met beperkte capaciteit, openbaar vervoer heeft wat langer geduurd voordat dat opnieuw op gang kwam en in elk gebouw waar je binnenstapte werd je temperatuur gecontroleerd. Mondmaskerplicht was er overal, van zodra je je voordeur sloot moest je een masker ophebben. Ik kon zelfs niet naar de vuilniskoker in de gang zonder mijn mondmasker op te hebben. Als je met meerdere mensen in de wagen zat was een mondmasker ook verplicht.

Dat men in Dubai het virus dus onder controle weet te houden komt dus door een groot stuk door de maatregelen die er getroffen zijn alsook de strenge controle erop. Gewoon al het niet dragen van een mondmasker zal je enkele honderden euro kosten als je beboet wordt.

Door Tweakers user boschhd, maandag 22 maart 2021 13:41

Echt, jongens, nuance is wel een beetje de dood van dit kladblok, zo blijf er niets over om tegen te schoppen.

Door Tweakers user techetga, maandag 22 maart 2021 16:24

Blokker_1999 schreef op maandag 22 maart 2021 @ 11:05:
[...]


Over Dubai wil ik even een opmerking maken.

In Mei 2020 is het Emiraat 5 weken lang in totale lockdown gegaan. Tenzij je werkzaam was in een essentiële sector mocht je je woning niet verlaten tenzij je toestemming had van de overheid. Gedurende de eerste 3 weken kon je 1x per dag toestemming vragen voor naar de dokter/apotheek/supermarkt te gaan. Tijdens de laatste 2 weken was dat 1x om de 3 dagen.

Toen de lockdown werd opgeheven is er nog enkele maanden een avondklok geweest van 22:00 tot 6:00. En ja, er werd zwaar op gecontroleerd. Controleposten op vele grote wegen en snelheidscamera's die ingesteld worden op de laagste snelheid zodat iedereen geflitst werd en gecontroleerd werd.

Toen het normale leve hervatte na die 5 weken was dat eerst overal met beperkte capaciteit, openbaar vervoer heeft wat langer geduurd voordat dat opnieuw op gang kwam en in elk gebouw waar je binnenstapte werd je temperatuur gecontroleerd. Mondmaskerplicht was er overal, van zodra je je voordeur sloot moest je een masker ophebben. Ik kon zelfs niet naar de vuilniskoker in de gang zonder mijn mondmasker op te hebben. Als je met meerdere mensen in de wagen zat was een mondmasker ook verplicht.

Dat men in Dubai het virus dus onder controle weet te houden komt dus door een groot stuk door de maatregelen die er getroffen zijn alsook de strenge controle erop. Gewoon al het niet dragen van een mondmasker zal je enkele honderden euro kosten als je beboet wordt.
Het is net alsof ze tot het inzicht zijn gekomen dat corona toch niet de nieuwe ebola is. Verder geloof ik dat de maatregelen in mei heel streng waren maar er zijn dus ook landen die geen strenge maatregelen hadden waar de besmettingen daalden. Grofweg alle landen volgden dezelfde trend van mei tot juli. (En in Australië was deze trend weer positief, je zou bijna zeggen dat het het seizoenseffect is.)

[Reactie gewijzigd op maandag 22 maart 2021 16:26]


Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 22 maart 2021 17:01

Euhm ... nee. Als het een seizoenseffect was, dan had je in de Emiraten echt zo geen probleem gehad waarbij alles dicht ging, zeker niet op een moment dat het er lekker warm werd.

En je vergeet dat daar dus wel degelijk strenge maatregelen zijn genomen en ook vandaag nog altijd van toepassing zijn. Maatregelen die daarnaast goed opgevolgd worden. Daar moet je niet, zoals hier, met honderden samenkomen op een plein zonder mondkapje. Dat doet men daar gewoon niet. Afstand houden, mondkapje op en zo goed als iedereen houdt zich aan die maatregelen. Als wij dat hier ook zouden doen, dan hadden we het mogelijks net wel beter onder controle gehouden.

En sinds eind vorig jaar zijn ze in de VAE ook volop aan het vaccineren met voornamelijk Chinese vaccins en de VAE staat dan ook tweede op de ranglijst van landen met hoogste vaccinatiegraad.

[Reactie gewijzigd op maandag 22 maart 2021 17:02]


Door Tweakers user techetga, maandag 22 maart 2021 18:50

Blokker_1999 schreef op maandag 22 maart 2021 @ 17:01:
Euhm ... nee. Als het een seizoenseffect was, dan had je in de Emiraten echt zo geen probleem gehad waarbij alles dicht ging, zeker niet op een moment dat het er lekker warm werd.
Volgens mij snap je niet wat het seizoenseffect betekent. Ik refereer hiermee naar hetzelfde seizoenseffect als de griep. De griep is ook in landen met een warmer klimaat en ook veel meer in de winter en bijna niet in de zomer. Op het moment dat het hier winter is, is het in Australië zomer. Dit verklaart de lage besmettingen in december en januari daar. De VAE heeft de zomer tegelijk als wij dus ook hetzelfde seizoenseffect.

Dit betekent dus dat naar mate de zomer dichterbij komt, de besmettingen dalen. Volgens De Jonge zal dit natuurlijk komen door zijn geweldige vaccinatiestrategie maar in werkelijkheid is die invloed vele malen kleiner.

Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, dinsdag 23 maart 2021 13:58

codebeat schreef op vrijdag 19 maart 2021 @ 16:57:
[...]
Kun je aub even normaal reageren? Dit is nu een typisch voorbeeld, er valt niets meer inhoudelijk in te brengen en dan gaan 'slaan'. Heb je de rest gelezen of de alleen de laatste zin? Je hoeft niet te reageren hoor, doe het dan ook niet.
Nee ik kan niet meer normaal reageren, die anti-overheid/corona groepen zitten me tot HIER!

Wie niet luistert moet maar voelen. Als de politie zegt dat je daar niet mag zijn, wordt je 3x netjes gewaarschuwd. Wie dan nog niet luistert.....

Door Tweakers user boschhd, dinsdag 23 maart 2021 18:36

Dit is wat er nu aan de hand is en waarom de maatregelen blijven zoals ze zijn.
Zoals ik al eerder gokte, de R is veel te hoog. De ICs liggen al weer redelijk vol.

Ik lees niet waarom de R zo hoog blijft, is het een virus variant die veel besmettelijker is, of houden we ons niet zo goed aan de maatregelen? Beide?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 maart 2021 19:15]


Door Tweakers user boschhd, dinsdag 23 maart 2021 18:36

boschhd schreef op dinsdag 23 maart 2021 @ 18:36:
is wat er nu aan de hand is en waarom de maatregelen blijven zoals ze zijn.
Zoals ik al eerder gokte, de R is veel te hoog. De ICs liggen al weer redelijk vol.

Ik lees niet waarom de R zo hoog is en of blijft, is het een virus variant die veel besmettelijker is, of houden we ons niet zo goed aan de maatregelen? Beide?

Door Tweakers user boschhd, dinsdag 23 maart 2021 19:17

Sorry verkeerde knop.

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 23 maart 2021 20:55

Dj Neo Ziggy schreef op dinsdag 23 maart 2021 @ 13:58:
[...]

Nee ik kan niet meer normaal reageren, die anti-overheid/corona groepen zitten me tot HIER!

Wie niet luistert moet maar voelen. Als de politie zegt dat je daar niet mag zijn, wordt je 3x netjes gewaarschuwd. Wie dan nog niet luistert.....
Er zitten mensen met een andere mening stil op een grasveldje dat voor 1% of minder gevuld is met mensen. Jij vindt het kennelijk wel ok dat die met de wapenstok worden geslagen. Maar mocht je dan ooit zelf een andere mening hebben, tsja, dan moet je ook niet klagen dat je zelf moet voelen. Ik zelf zie dit anders, het doet mij meer aan fascisme denken om mensen met een andere mening daarom maar te slaan - https://www.youtube.com/watch?v=hn1VxaMEjRU
boschhd schreef op dinsdag 23 maart 2021 @ 18:36:
Dit is wat er nu aan de hand is en waarom de maatregelen blijven zoals ze zijn.
Zoals ik al eerder gokte, de R is veel te hoog. De ICs liggen al weer redelijk vol.

Ik lees niet waarom de R zo hoog blijft, is het een virus variant die veel besmettelijker is, of houden we ons niet zo goed aan de maatregelen? Beide?
Misschien moet je de maatregelen eens los zien van de coronacijfers. Ze hebben ook weinig correlatie, wetenschappers van Stanford zien het verband niet of het is er maar weinig (zie boven). En zo'n model met R is leuk, maar in Belarus met tamelijk weinig maatregelen zie ik eerder lineaire groei, geen exponentiële, en ik hoor ook weinig andere problemen op coronagebied (en wel op een ander gebied). Dus dat soort modellen zijn vooral leuk voor het theorieboek.

Vorig jaar was deze tijd ook het heftigst qua corona, lijkt dus gewoon iets natuurlijks, oa vitamine D zou kunnen want dat is nu bij velen op zijn laagst. Krijg je corona en ben je bang om ook op de IC te belanden dan staan er tips op de pagina https://zelfzorgcovid19.nl/ondersteunen/ Ik denk dat minstens de helft van de IC-gevallen te voorkomen is, alleen al door onzinnige angst weg te nemen. Dat zag je ook toen Nederland HCQ testte: https://nos.nl/artikel/23...krijgt-nieuwe-impuls.html HCQ is wat achterhaald, dus angst is de meest logische verklaring.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 maart 2021 20:56]


Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, vrijdag 26 maart 2021 09:57

pedorus schreef op dinsdag 23 maart 2021 @ 20:55:
[...]

Er zitten mensen met een andere mening stil op een grasveldje dat voor 1% of minder gevuld is met mensen. Jij vindt het kennelijk wel ok dat die met de wapenstok worden geslagen. Maar mocht je dan ooit zelf een andere mening hebben, tsja, dan moet je ook niet klagen dat je zelf moet voelen. Ik zelf zie dit anders, het doet mij meer aan fascisme denken om mensen met een andere mening daarom maar te slaan - https://www.youtube.com/watch?v=hn1VxaMEjRU
Nee die waren daar niet! Elke persoon die zich daar ophield had daar een reden voor. Elk wel denkend persoon snapt dat als de politie zegt, nu weg wezen dat je moet wegwezen. En dan blijf je als een lamlul er tegen in gaan. Kost je veel energie en je krijgt klappen toe. Wat snap je niet van gehoorzamen.

Er waren genoeg lui om rellen te veroorzaken. Zoals een ene Tim, met een startkabel. Een ander persoon met een vechthond. Dan ben je geen gewone demonstrant meer.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 26 maart 2021 09:59]


Door Tweakers user codebeat, maandag 29 maart 2021 01:41

Dj Neo Ziggy schreef op vrijdag 26 maart 2021 @ 09:57:

Elke persoon die zich daar ophield had daar een reden voor.
Ja, je gaat er niet voor je lol staan. Je staat daar omdat je het er niet eens bent met het beleid en voor de vrijheid.
Dj Neo Ziggy schreef op vrijdag 26 maart 2021 @ 09:57:
Elk wel denkend persoon snapt dat als de politie zegt, nu weg wezen dat je moet wegwezen. En dan blijf je als een lamlul er tegen in gaan. Kost je veel energie en je krijgt klappen toe. Wat snap je niet van gehoorzamen.
Kan uit deze opmerking alleen maar concluderen dat je er niets van begrijpt, waarschijnlijk gaat het te goed met je. Dat klakkeloos afblaffen zie je vaak bij mensen waarbij het allemaal voor de wind gaat of nog nooit op een verkeerde kruising (van het leven) zijn geweest. Je bent ook nog nooit bij zo'n demonstratie geweest, durf ik een kratje bier op te zetten. Ik wel, twee keer zelfs omdat ik de beelden op de TV niet kon geloven dus ik wilde het zelf zien. Bij de eerste demonstratie is er al ontiegelijk veel geweld gebruikt door politie/ME, terwijl daar helemaal geen reden voor was, waarbij de politie/ME steeds begon met geweld. Dat is iedere keer niet in beeld gebracht en ook de vredigheid van de inmiddels vele demonstraties niet. Iedere keer zie je alleen maar de narigheid dat het idee geeft dat het allemaal gewelddadige mensen zijn. ME inzetten terwijl daarvoor geen aanleiding is, is stupide. Het is heel selectief gebracht én met resultaat, mensen worden boos. Ga er zelf ook een keertje heen en kijk dan hoe het in zijn werk gaat, alhoewel, eigenlijk had je dat meteen in begin moeten doen om tot een goede conclusie te komen.

Reageren is niet meer mogelijk