Een framework dat véél te weinig aandacht krijgt

Door codebeat op vrijdag 10 augustus 2018 00:00 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 4.829

Frameworks, het barst bijna uit haar voegen, zoveel bestaan er. Ze komen en gaan, soms zo snel dat het niet meer bij te benen is welk dialect je nu moet gebruiken.

Omdat er zoveel zijn, zijn er ook veel die uitstekend zijn maar nauwelijks aan bod komen omdat ze worden verdrongen door een hype, ontstaan door een commercieel bedrijf of nieuwe visie dat eigenlijk geen visie is maar gewoon nieuw is. Vind ik jammer, uiteindelijk gaat het toch om toepasbaarheid, herkenbaarheid en kwaliteit, nietwaar?

Ikzelf vind dit framework fantastisch omdat het alles omvattend is, het geeft precies aan waar het allemaal over gaat. Helaas krijgt het veel te weinig aandacht, waarschijnlijk omdat het betrekking heeft op de basis waarop alle frameworks gebaseerd zijn, dat lijkt dan niet zo nieuw. Dat is jammer

Kijk er eens naar en vind er wat van, misschien kan het inzicht vergroten waar we met z'n allen, als programmeurs mee bezig zijn.Ik denk dat we het een kans moeten geven, om het beestje echt een keer bij de naam te noemen.

Volgende: Save the Basic Income pilot - nog 618 handtekeningen nodig 09-'18 Save the Basic Income pilot - nog 618 handtekeningen nodig
Volgende: Omdenken: preventief middel (cyber-/hardware)criminaliteitsbestrijding 07-'17 Omdenken: preventief middel (cyber-/hardware)criminaliteitsbestrijding

Reacties


Door Tweakers user Puch-Maxi, vrijdag 10 augustus 2018 01:47

Of wat dacht je van Rockstar? Staat mooi voor op je CV ;)

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 10 augustus 2018 08:44

En dit is wat? humor?

Met het risico hier als zuurpruim te worden bestempeld het volgende.

Niemand heeft een grotere hekel aan van die (al dan niet semi-)autisten die alles altijd beter kunnen dan de rest en dus alles 'zelf' moeten doen.

Vergelijk het maar weer eens met een auto en ovale wielen omdat dat 'innovatief' zou moeten zijn, Natuurlijk is het leuk om zelf dingen te onderzoeken en te doen maar op het moment dat je productie-software bouwt zijn er 3 dingen belangrijk, werking (1) testing (2) snelheid (3) waarbij testing vaak de minst belangrijke wordt gevonden (door de mensen die de factuur moeten betalen) Als je als programmeur dus vaakgebruikte code kunt herbruiken heb je minder eigen testing nodig en gaan de kosten omlaag. Ook als je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden ben je minder developmenttijd kwijt en gaan wederom de kosten omlaag.

Kortom nu heb je steevast meer tijd en middelen om goede werking te garanderen, deels omdat testen al door anderen is gedaan, deels omdat je minder tijd kwijt bent aan andere taken en je dus meer tijd kunt besteden aan taak-specifieke tests.

Blijft er natuurlijk wel de vraag of jij als 'code manager' in staat bent de juiste tools en frameworks te kiezen het is natuurlijk nogal raar om heel jquery in te laden voor enkel een divje met afgeronde hoeken. Juist op dit laatste punt gaat het vaak mis en dus krijgen frameworks een slechte naam. Maar goed, ECHTE PROGRAMMEURS bouwen natuurlijk nog gewoon in ASM 8)7


edit:
verduidelijking

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 augustus 2018 08:49]


Door Tweakers user Aganim, vrijdag 10 augustus 2018 09:04

i-chat schreef op vrijdag 10 augustus 2018 @ 08:44:het is natuurlijk nogal raar om heel jquery in te laden voor enkel een divje met afgeronde hoeken.
Wil je daarmee beweren dat je anno 2018 überhaupt nog een stukje javascript inlaadt om de hoeken van een divje af te ronden? :+

Door Tweakers user GrooV, vrijdag 10 augustus 2018 09:52

Er zijn zo veel meer redenen om een framework te gebruiken dan alles zelf in vanilla js te willen doen.

Denk aan tooling, testbaarheid, performance, browser compatibility. Natuurlijk kan je dat alles ook zelf oplossen maar als ik nu bijvoorbeeld de Angular cli installeer dan heb ik dit alles in 1 minuut en kan ik direct beginnen aan het ontwikkelen.

Als je dit gaat na rekenen met het gemiddelde uurtarief van een front-end developer dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Verder is het makkelijker nieuw personeel te vinden als je kan zeggen dat je met stack X werkt dan dat je al 3 jaar aan je eigen custom framework aan het bouwen bent (wat wss al zwaar verouderd is, ontwikkelingen in de browser gaan razend snel).

Uiteraard moet je weten hoe alles in JS werkt, maar om elke keer het wiel opnieuw uit te vinden lijkt mij niet handig

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 augustus 2018 09:53]


Door Tweakers user LOTG, woensdag 15 augustus 2018 07:36

Voor veel frameworks klopt het wel, maar als je steeds opniethet wiel gaat uitvinden ben je een slechte software engineer. Je gebruikt een framework omdat iemand anders een hoop werk al gedaan heeft en over bepaalde dingen al lang heeft nagedacht, getest en vaak al jaren in gebruik heeft bij duizenden zo niet miljoenen gebruikers. 9/10x dat je denkt het beter te weten is dat absoluut niet het geval.

Je wilt je focussen op de dingen die voor jou project nieuw zijn en niet iets wat al 10000x gemaakt is.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet kritisch moet zijn over wat je naar binnen harkt.

Door Tweakers user codebeat, donderdag 16 augustus 2018 06:07

Dat Rockstar klinkt veelbelovend haha, hartelijk dank voor de post. Heb niet meteen een reactie geplaatst, zeker op de tweede niet want tja, dat is een zuurpruim (zoals hij zelf zegt) en heeft alleen gelezen wat hij wil lezen. De daarna volgende zijn doorgegaan op dat verhaal. Had het helemaal niet over dat een framework gebruiken onjuist is ofzo, meer over de wildgroei ervan. Veel is bullshit in de zin van aanvullend zijn, louter een andere manier om het 'probleem' op te lossen.

Je kunt op gegeven moment ook besluiten dat het goed is, goed zoals het is maar dat blijkt erg moeilijk te zijn. Zeker in tijd dat alles op elkaar lijkt (min of meer uitontwikkeld) schijnt er steeds weer 'vernieuwing' nodig te zijn van hetzelfde. Plaats opzettelijk vernieuwing tussen aanhalingstekens, een kleurtje erbij een iets andere manier van oplossen maar uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Dan komt "het wiel opnieuw uitvinden" in de reacties voorbij, dat je dat niet moet doen, vele frameworks doen dat terwijl dat helemaal niet nodig is. Als nieuweling voelt dat misschien niet zo maar wanneer je wat meer ervaring hebt zie je toch hele grote parallellen .

Het steeds maar veranderen hoe tot een oplossing te komen schept ook geen duidelijkheid, het maakt het tot een toren van Babel waar mensen niet meer tot elkaar kunnen komen omdat ze nogal afwijken in de opvatting hoe tot een oplossing te komen (dialect). Met andere woorden, die diversiteit (van géén werkelijke verschillen) drijft mensen steeds verder uit elkaar en maakt communiceren moeilijker of zelfs onmogelijk terwijl we hetzelfde uitgangspunt hebben, uiteindelijk hetzelfde bedoelen.

Niet elke verbetering is een verbetering, als het niets toevoegt dan alleen maar anders zijn dan is het geen verbetering. Sterker nog, het kan zelfs nieuwe problemen introduceren die er eerst niet waren. Vergeet niet dat een framework maar een laag is en alle mogelijkheden zal moeten vertalen wat op lager niveau normaliter mogelijk is, alleen dan op hoger niveau. Vele frameworks komen niet eens zover omdat de volgende zich alweer aandient. Iedere keer kan je weer opnieuw beginnen, geen stabiliteit. Waanzin.

Framework gebruiken is okay alleen niet talloze gedachtegangen van programmeurs met een eigen visie van hetzelfde. Maak een doordachte standaard, zoals een priogrammeertaal, iets om op terug te kunnen vallen en dat we elkaar kunnen blijven begrijpen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 augustus 2018 06:26]


Reageren is niet meer mogelijk